Josep Busquets, l’escultor de Valls

josep busquest_museu de valls_maig 2014

Josep Busquets va néixer a Fontscaldes l’any 1914, fill d’una família humil, el pare era pagès i la mare minyona, quan tenia cinc anys la família va mudar-se al carrer Bisbe Palau de Valls, on van muntar una lleteria. Apassionat per l’escultura es va matricular als divuit anys a l’Escola de Taller de Valls, on va aprendre les primeres nocions de dibuix, modelatge i pintura. Quan va fer vint anys, es va apuntar l’Escola Taller d’Art de Tarragona per continuar la seva formació de la mà d’escultors com Rebull o pintors com Mallol.

Al museu de Valls es pot seguir la seva trajectòria en una àmplia exposició que recull una bona selecció de peces, fotografies, i objectes personals. Una delícia les petites escultures de gent corrent, menestrals, pagesos, nenes, que mostren els interessos i preocupacions d’un artista que poc conegut però molt recomanable.

josep busquest_nena_museu de valls_maig 2014

[nena, 1968 |marbre | 39 x 28 x 17 cm| Museu de Valls | Donació Fundació Rodón-Giró]

 

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *