Rufino Mesa, Oracle, homes bons

la comella _rufino mesa _ maig 2014

Aquesta tarda l’escultor Rufino Mesa ha inaugurat a La Comella dues noves obres: “oracle” i “les caixes dels homes bons”.

Dues peces espectaculars que juguen amb la contradicció, “Oracle” està situada al costat mateix de l’autopista, on el soroll constant de cotxes i camions  ens fa intuir que l’AP-7 ens portarà tot allò que desitgem. Això sí, vigileu amb el que desitgeu. Vigileu de prop els vostres somnis per què es poden fer realitat.

Scholem explica, en La Kábala y su simbolismo (Ed. siglo XXI, 2009) que els cabalistes consideraven que déu estava sempre a punt de destruir el món, espantat pels extrems de la maldat humana. Si  no ho feia, si no ho ha fet encara, és perquè en cada generació hi ha exactament 36 homes i dones justos que el salven en secret, sense que ningú no ho sàpiga, ni tan sols ells mateixos, que no es coneixen entre ells ni porten una vida especialment rellevant. L’heroisme dels justos és tant subtil que gairebé ningú no se n’adona, però la seva eficàcia és tan gran que la cadència dels seus actes pot establir una frontera entre la humanitat i l’abisme. Els homes bons ja tenen un lloc on ser recordats.

Comparteix:
Altacapa

1 Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *