John Abbott, The 21st Century Learning Initiative

john abbott _salou_ tarragona _ consell escolar de catalunya

Aquest matí conferència del professor John Abbott, en la XXIV Jornada de reflexió del Consell Escolar de Catalunya, que s’ha celebrat a Salou. John Abbott dirigeix The 21st Century Learning Initiative i projectes com Born to learn, té un bon coneixement dels sistemes d’aprenentatge, de com aprenem les coses i per què hi ha coses que ens costa tant aprendre. Un plaer escolar-lo i poder xerrar amb ell. Com sempre en el seu discurs s’imposa des del primer moment el sentit comú i l’evidència de que l’aprenentatge “escolar”, tal i com el coneixem és sovint poc natural en el sentit (citat pel propi Abbott) del conegut proverbi de Confunci,

Digues-me quelcom i ho oblidaré,
Mostra’m quelcom i ho recordaré,
Involucra’m i ho comprendré.

O aquest escrit d’un alumne de Toronto que el professor Abbott va recollir durant un treball d’investigació al Canadà l’any 2006, que d’altra banda diu molt d’una admirable forma d’investigar més propera als aspectes “micro” que a les grans magnituds “macro” (per fi un investigador que parla d’educació i no cita l’informe PISA !!):

“Les classes són avorrides perquè no hem de pensar què fem. Només hem de copiar el que diu el professor. Això ens fa ganduls… sento haver-ho de dir, però els professors ens feu ganduls.

Tracteu l’educació com si fos un sopar precongelat. Hem d’anar a la nevera, agafar un paquet , treure-li l’envoltori, llegir les instruccions i posar-lo al microones. Si ho fem bé ens poseu un deu.

Per a nosaltres no significa res, perquè només hem fet el que ens heu dit. Preferiríem fer la recepta nosaltres, buscar i barrejar els ingredients, treballar-ho tot el temps que fes falta i provar nosaltres la temperatura. Si després us agrada el menjar que hem fet, poseu-nos bones notes perquè significaran alguna cosa per nosaltres.”

Imprescindible Battling for the Soul of Education que us podeu descarregar aquí.

Comparteix

Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *