Premis GAC 2016

premis gac 2016

L’art contemporani congrega gent però no atrau multituds. És una feina —la de l’artista, la del galerista o la del crític d’art, per exemple— que es fa en solitari o en grups molt petits i aïllats, i les notícies que genera no obren mai els telenotícies. Això sí: a vegades els tanquen. L’acte de lliurament dels premis GAC, dimarts passat en el MACBA, que organitza el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya amb la col·laboració de l’Associació Art Barcelona, té com objectiu “potenciar el paper difusor i emprenedor de les galeries d’art de Catalunya i posicionar-les com a centres fonamentals del mercat artístic i de la promoció dels artistes”, clar que l’objectiu col·lateral de congregar a tanta gent al voltant de les galeries d’art i generar il·lusió entusiasme crec que també és remarcable.

En el lliurament de premis es va homenatjar a Sean Scully i a Francesc Mestre, que han rebut cadascun el Premi Honorífic GAC – Fundació Banc Sabadell a l’artista i el galerista, respectivament.

premis gac 2016 2

Guanyadors Premis GAC 2016
Els guanyadors d’aquesta edició són:
Premi al col·leccionisme: Rafael Tous
Premi a la millor exposició històrica en galeria: “Chillida. Despertar “- Mayoral Galeria d’Art
Premi a la millor programació en galeria: Galeria Marc Domènech
Premi a l’artista consolidat per la millor exposició en galeria: Manel Esclusa, “Selecció de fotografies del 1977 al 2014″ (Galeria Eude)
Premi DKV a l’artista emergent per la millor exposició en galeria: Enric Farrés, per “Una exposició de dibuixos” (Galeria EtHall)
Premi a la crítica: Josep Casamartina
Premi al mitjà de comunicació: “Quadern” d’El País
Premi al comissariat: Laurence Rassel i Hans Werner Poschauko, per l’exposició de Maria Lassnig a la Fundació Tàpies.

premis gac 2016 1

Comparteix:
Altacapa