La cova dels cavalls

museu de la valltorta

El Museu de la Valltorta (a Tírig) es va crear l’any 1994, en plena crisis econòmica post-92, quan tampoc hi havia diners —pessetes en aquell moment— però es considerava que per sortir d’aquella —d’aquesta— invertir en cultura, educació, ciència, era una de les vies que ens permetria una remuntada.

arquero 0000

” [el museo] actúa como centro de acogida del visitante, proporcionándole información sobre la historia y los aspectos más interesantes del parque cultural. Se trata de un centro de la Generalitat Valenciana, creado en 1994, para velar por la conservación, estudio y divulgación de los valores del Arte Rupestre de la Comunidad Valenciana, reconocido por la UNESCO como Patrimonio Mundial en el año 1998, y especialmente aquel ubicado en el entorno del Parc Cultural de Valltorta – Gassulla [de la web del museu]”

la valltorta 1

la valltorta 2

la valltorta 3

La cova dels cavalls és un lloc molt especial, una mena de Capella Sixtina de fa 6.000 anys. Un espai apropiat per fer una reflexió sobre el que ens fa humans, i sobre el que ens uneix. Et quedes una mica garratibat després de la visita, amb una espècie de síndrome de Stendhal, l’excursió sota el sol i la calor de juliol col·laboren en part, però, vaja, allí davant tenim algunes de les primeres obres d’art que es van fer a Europa. Ens alguns aspectes hem avançat molt, en altres potser no tant.

Comparteix:
Altacapa