Joan Campàs: definició d’art

teclat.jpg
L’altre dia parlàvem de game art, i avui m’he topat amb aquesta definició d’art que hi està relacionada ja que està situada en l’àmbit del net.art. Una mica llarga, però penso que és interessant.

“La significació social i el paper de l’art han de cercar-se, ara, en el procés de  comunicació, que consisteix a memoritzar, processar i transmetre informacions. Els artistes digitals han reemplaçat els pots de pintura, els pinzells i les imprimacions per l’ordinador, el Flash, el Director o el Java i han entrat a formar part de la comunitat d’usuaris dels programaris. Segons els artistes d’avui, per parlar de l’ara i de l’aquí, cal fer servir les tècniques actuals; si l’artista fa servir les tècniques del passat, li caldrà dir moltes més coses per a poder parlar amb la mateixa profunditat i la mateixa complexitat. D’aquesta manera, la tècnica emprada és més que una simple eina, una simple moda: esdevé una part integrant i significativa de l’obra”

La cita ve d’Arts sòlides o líquides?, que aquest matí he terminat de llegir (comentat aquí fa poc). Del capítol que escriu el professor de la UOC Joan Compàs, titulat “L’art com a procés: de la performance al net art”, pàg.146.

[La imatge ve de la wiki]

Comparteix:
Altacapa