23
març

Goran Bregovic

Escrit per : Altacapa Categoria: Música l'any: 2009

goran_bregovic_wiki

La música de Goran Bregovic (site, wiki) és a vegades difícil i dura. Pots escoltar en un disc de 15 cançons una mateixa melodia que puja i baixa, arriba o se’n va, sense estridències. No apta per a paladars massa delicats. Jo hi trobo un optimisme molt especial. Per què ens entenguem: no té res a veure amb els Beach Boys. No és l’optimisme de mig matí sota una palmera amb un Yzaguirre a la mà, més aviat és com la sensació que tens quan abans d’anar a dormir ajustes les finestres de casa, tot està fosc, en silenci i algú t’espera.

Revisant la pila de diaris endarrerits he rellegit en El País de fa uns dies l’entrevista que Ramón Lobo li feia a Bregovic.  M’ha agradat el que diu de la “cultura” –que difícil és escriure aquesta paraula sense cometes!– entre altres moltes coses.

“No soy Dios; es el trabajo de Dios crear. Me llaman compositor porque compongo lo que ya existe. Así ha sido siempre, desde Stravinski, Gershwing, Bono, Lennon… Se trata de un viejo método: tomas algo de tu tradición, robas y dejas atrás cosas para que otros con talento roben también. La cultura es eso, una transformación continua”

[entrevista en El País][la imatge ve d’aquí]

Like this:
Share this:

Cap comentari per "Goran Bregovic"

Comentaris

Arxius


  • JAUME PALAU: "Work in progress" és el colofò d' or que tanca un llibre magnific: "Casa de citas". Gràcies a tots el que van compartir el meu somni i em van ajud
  • JAUME PALAU: Aquest escrit és el colofó d' or que tanca el magnífic llibre titulat "Casa de citas". Gràcies a tots els que van compartir el meu somni ajudant-m
  • ester: Vaig anar a veure aquesta pel·lícula amb els alumnes de segon de batxillerat artístic. Va ser tot un descobriment.

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]