Cardiff + Bures i Sterbak

macba_cardiff.JPG

Al MACBA he pogut veure aquest cap de setmana una exposició molt interessant de l’obra dels canadencs Janet Cardiff i George Bures Miller. Difícil de classificar però original i que et fa reflexionar. El catàleg que ha fe el MACBA (i l’Institut Mathildenhöhe de Darmstadt) és una petita joia que inclou un DVD amb tota la documentació necessària per entendre les obres que es presenten a l’exposició.

|Janet Cardiff & George Bures Miller|The Killing Machine y otras historias, 1995-2007|Museu d’Art Contemporani, Barcelona i Institut Mathildenhöhe, Darmstadt, 2007|224 pàgines, 104 il·lustracions, 75 en color, DVD amb documentació|35 €, disponible en anglès, alemany i espanyol|

sterbak_wfhw_00.jpg
I si teniu temps passeu per la Galeria Toni Tàpies (Consell de Cent, 282) on el 26 d’abril es va inaugurar una mostra de Jana Sterbak (Praga, 1955) que es podrà veure fins el mes de juny. Vaig veure una obra seva a Lleida (a La Panera) fa un parell d’anys i em va cridar de seguida l’atenció. També ha exposat a l’ARTIUM de Vitòria (el 2006, catàleg en pdf 112 pàg i 6,42 MB), entre altres molts llocs. Ara presenta treballs dels darrers anys, entre els quals jo destacaria Waiting for High Water (d’aquest treball he capturat la imatge del web de la Galeria Antoni Tàpies que podeu veure aquí), a la documentació de la galeria es pot llegir el següent sobre Waiting for High Water: ”És la segona d’una sèrie d’instal·lacions previstes amb pantalla múltiple que constitueix una videocomposició portada a terme amb l’ajuda d’un gos anomenat Stanley, a qui se li adjunta l’equip de gravació i, estimulat per tot allò que descobreix davant seu, grava una forma autònoma i especial de caminar arran de terra, mentre transmet les imatges per connexió remota”. La música que acompanya la gravació, creada especialment per l’ocasió, és una interpretació al clavicèmbal d’Alex Weimann, que per ella mateixa mereix una visita a l’exposició.

Comparteix:
Altacapa