Jordi Abelló a Artloft de Reus (avantmatx)

abello-zoo

Un dels artistes més interessants del panorama actual català viu a Tarragona i ara exposa a Reus. Es diu Jordi Abelló. Si teniu l’agenda a mà –o un calendari– marqueu aquesta cita en vermell.

“Després de pintar Èxode a la cooperativa del Masroig, Jordi Abelló presenta el nou projecte Retrats. Durant els darrers sis mesos ha estat pintant rostres de mida A3. Una de les sèries, anomenada Crit, ha partit dels trets facials dels goril·les, que ha anat humanitzant fins arribar a pintar un crit humà. Ha intentat centrar-se en l’expressió i, sobretot, en l’arquitectura del rostre com a portadora de sentiments.

Vuit d’aquests retrats els va exposar al zoo de Barcelona, al mateix hàbitat dels goril·les. Per l’artista, ha estat important retornar aquesta mirada als primats que han estat l’origen de la sèrie. El resultat d’aquesta experiència singular es projectarà en format de videoprojecció a l’Artloft, i tothom podrà veure la seva reacció.

La sèrie Crit estarà complementada per quatre sèries més anomenades Drama, Bellesa, Rialla i Monstruositat. Totes configuren un catàleg d’estats anímics humans.” [fragment de la nota de premsa]

[Jordi Abello: retrats|Galeria Artloft de Reus| S’inaugura el 26 de febrer de 2010, a les 20h| fins al 17 de maig]

Comparteix:
Altacapa