Ordenant la taula: catàlegs

auerbach

He començat a ordenar la taula, cosa que no feia des del Nadal. Les piles de llibres, papers, CDs, revistes, retalls de diaris, factures, multes d’aparcament… com qui diu s’han fet amb l’espai útil a la taula, desborden dues cadires i si no espavilo amenacen amb envair la taula del BB. He rescatat de la pila el catàleg de l’expo de la fotògrafa alemanya Ellen Auerbach, que pràcticament no coneixia. A banda de les aportacions d’aquesta artista al món de la fotografia, el que més m’ha interessat ha estat la pròpia vida d’Ellen Auerbach els anys 30 i 40 del passat segle per Europa, Israel i els USA.

florence

Una altra fotògrafa, Nicole Florensa, dona d’Apel·les Fenosa, que durant anys va reflectir en imatges la vida del seu marit. Un recorregut gràfic per una part de la vida cultural del nostre país, amb parada al Vendrell.

grau_garriga

Francesc Miralles repassa en aquest llibre –amb imatges fantàstiques– les  obres que Josep Grau-Garriga ha realitzat al llarg dels anys a Tarragona.  La majoria d’aquestes obres es poden incloure en l’apartat “art sacre de la segona meitat del segle XX” i són molt poc conegudes. Aquest llibre serveix per afavorir la seva difusió.

[Els agraïments van aquí per a Rosa Ricomà, directora del MAMT, per fer-me arribar els catàlegs de Nicole Florensa i Grau-Garriga, i per al servei de premsa de la Fundació La Caixa per enviar-me el d’Ellen Auerbach. Moltes gràcies!]

Comparteix:
Altacapa