Línies creuades d’Alvar Calvet

foto-tapa-llibre

Àlvar Calvet documenta en Línies Creuades el treball artístic realitzat amb diferents col·lectius al llarg dels darrers 10 anys.  Els grups de persones amb què ha treballat sovint freguen la marginalitat i es mantenen ocults  a la societat benestant: immigrants, reclusos d’un centre penitenciari, prostitutes, persones en procés de desintoxicació… tots ells deixen petja en la vida i obra d’aquest artista, constituint un bast arxiu de la memòria personal –i també social— que serveix de matèria de reflexió i treball, amb elements paral·lels que trobem també en l’obra de Isidoro Valcárcel Medina, el suís Thomas Hirschhorn, Tacita Dean, Ilya Kabakov, Walid Raad o Renée Green, que aspiren a modernitzar la cultura a partir de les xarxes socials, del que tenen en comú i del que les diferencia del pensament dominant.

[Llibre + CD Línies Creuades d’Àlvar Calvet. 290 pàgines. Arola Editors. L’autor va gaudir del Premi beca Carles Mani de l’Ajuntament de Tarragona de l’any 2008.]

[Gràcies pel llibre i per l’esmorzar Àlvar!]

BONUS TRACK

espaldamaceta

Espaldamaceta (en myspace) és el Pedro Guerra de casa nostra, i si a sobre actua amb Mazoni, doncs la nit surt rodona. Ahir al vespre en la presentació de la Fira de la Música al Carrer de Vila-seca 2010 (del 7 al 9 de maig, i ja porten 11 edicions!) a la sala Zero de tgn.

reclanuit

Del Rec d’aquest any no us havia explicat res encara. Només una cosa: després de 10 edicions el festival s’ha consolidat definitivament. Bona notícia. I com sempre el REC_lanuí, exel·lent lloc per fer una cervesa abans d’anar a dormir. Vaig estar a l’actuació dels francesos Gangpol & Mit. Divertit? No, molt divertit.

Comparteix:
Altacapa