Nicolai

foscor.jpg

La notícia (aquí completa) deia “Un home de nacionalitat romanesa es troba en estat greu després de cremar-se davant de la subdelegació del govern de Castelló per sol·licitar ajuda econòmica amb la finalitat de poder tornar al seu país amb la seva família. En un primer moment, ha estat ingressat a l’hospital general de Castelló, però ha estat traslladat a la unitat de cremats de la Fe per la gravetat del seu estat. La seva intenció era suïcidar-se i així ja ho havia comunicat a la familia. L’home estava desesperat per la situació que vivia després d’haver vingut a Espanya (04/09/2007)”

La notícia de la seva mort, fa un parell de dies, va ocupar algunes columnes en la premsa i va permetre que a la TV tornessin a emetre l’esgarrifós vídeo del moment en què es calava foc. Segons els diaris que he consultat va morir sol a l’hospital de La Fe de València. Pensava que avui farien un reportatge a l’Informe Semanal de TV1, però no. Ni tan sols el meu admirat Nacho de la Fuente li dedica unes línies… De fet segurament ningú tornarà a parlar d’ell. Per cert, l’home es deia Nicolai.

ACTUALITZACIÓ DEL 24 DE SETEMBRE 07

* El reportatge “uvas de miseria” d’Informe Semanal (TV1) tractava el tema dels immigrants que treballen a la verema espanyola. Es va fer una breu al·lusió a la mort d’en Nicolai.

* El diari “El País” d’avui inclou en la portada una fotografia de la mare d’en Nicolai, i un ampli reportatge a la 28 titulat “Los sueños rotos que mataron a Marian”, en el qual es parla de la família de Nicolai en  Targoviste (Rumania), bàsicament de la seva mare. L’article el signa Maria R. Sahuquillo, enviada especial. Suposo que altres diaris també en parlaran del tema. El nom correcte de l’immigrant no ésde Nicolai sinó Marian Mirita.

* En un canal de TV (TV5 o Antena 3) he vist que parlaven amb la mare de Nicolai. Era a les notícies d’aquest mitgdia.

Comparteix:
Altacapa