Llibres d’ocasió

 geometria_elemental.JPG

Darrera passejada per la Fira del Llibre d’Ocasió. Normalment sempre arribava a casa amb un munt d’exemplars però aquest any he intentat ser més selectiu. Bàsicament perquè ja no sé on ficar tant de llibre, i també perquè molts dels que comprava persidecàs terminaven agafant pols anys i anys a la part més alta del prestatge. El cas és que em vaig fer amb tres llibres que són:

Geometria elemental, según el método cíclico, del Pare Escolapi Rafael Marimón. Editat per la “Impremta Elzeviriana y Librería Camí, S.A.” de Barcelona l’any 1925. 9 €.

El petit volum (62 pàgines), està articulat com un catecisme amb entrades numerades, amb perles com aquesta: “6.- La Geometria tiene por objeto estudiar las línias, las superfícies y los cuerpos, esto es, todo lo que es extenso. ¿Qué es Geometría? Geometría es la ciencia que trata de la extensión”.

Saura, de Begoña García. Biblioteca El Mundo. Colección Grandes Genios del Arte Contemporaneo Español. El Siglo XX. Ciro Ediciones, S.A. 2006. 3 €.

Un bon amic de Reus (en Xema), és un apassionat d’Antonio Saura. Penso que després de llegir aquest llibre, que està molt ben il·lustrat, començaré a entre el pensament d’en Xema.

Viladecans. Una aproximació a l’últim període (1984-1986), de Lourdes Cirlot. Àmbit Serveis Editorials, S.A. Barcelona, 1987. 160 pàgines, fotografies en color i b/n. 3 €.

La visió de l’art que dóna L. Cirlot sempre em fa entendre millor el que estic mirant, obrint-me noves perspectives.

Aprofito per dir que la Fira del Llibre d’Ocasió, que ja va per la 56a edició l’organitza, al Passeig de Gràcia de BCN, el Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya fins el 7 d’octubre.

BONUS TRACK: definició de geometria en Viquipèdia.

Comparteix:
Altacapa