Imatges en Altacapa

Aquests dies, després del cas del noi malalt de qui van posar un vídeo en YouTube en què un bèsties se’n burlaven d’ell, he estat reflexionant sobre la difusió d’imatges en internet, i particularment en el meu bloc. En aquesta “reflexió” també han jugat un paper important algunes converses amb l’amic Artik, amb R que em va parlar del drets d’autor, i fins i tot amb el veí P que em va donar informació dels problemes legals que poden sorgir si algú publica una opinió anònima en un post d’Altacapa i una tercera persona se sent al·ludida.
Finalment he redactat una mena de decàleg a la manera de llibre d’estil, que aniré completant els propers dies:
1. Les imatges que apareguin en Altacapa seran originals, és a dir, fotografies fetes per Altacapa, o per tercers que explícitament les cedeixin per ser publicades en aquest bloc.
2. La publicació d’imatges en què es puguin identificar persones comptarà sempre amb el consentiment exprés de la persona fotografiada, excepte el que recull la legislació sobre el dret a la pròpia imatge de persones que tenen un càrrec públic o una professió de notorietat i la imatge sigui pressa en un lloc públic, o quan la persona aparegui com a merament accessòria en un lloc públic. 
3. No es publicaran imatges en què es puguin identificar menors d’edat.
4. La publicació de Logos, anagrames o símbols que identifiquen marques comercials, països, empreses, etc. aniran acompanyades d’una indicació sobre la seva procedència.

[Podeu afegir les idees que tingueu]

Comparteix:
Altacapa