Claude Cahun

claude-cahun

El maridatge entre fotografia i surrealisme ens permet aquests dies veure a La Virreina (fins el 5 de febrer de 2012)  l’obra de la francesa Lucy Schwob, que es feia dir Claude Cahun. Les fotografies són de format petit, i la mostra s’ha organitzar per què les imatges tinguin tot el protagonisme, cosa que sempre és d’agrair. Fascinants els autoretrats en què l’artista es transmuta en nimfa, clown circense, oriental, amb el cabell llarg, curt, rasurat, com un dandi —quan tingui temps hauria d’investigar els orígens del dandisme i el paper que la Cahun hi va jugar en tot plegat—, com una senyora gran, com un cadaver.

[els agraïments van aquí per la Núria F. Rius per la recomanació]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *