Present continu, avantmatx

present-continu-centre-de-lectura-antoni-pinyol

Una proposta diferent és la que es podrà veure al Centre de Lectura (Sala Fortuny fins el 31 de març de 2012) i a la Galeria Antoni Pinyol (fins el 19 de març de 2012) de Reus. Els artistes Roger Caparó, Clàudia Egea, Jordi Erola, Enric Llevat, Cinta Mata, Gisela Pau i Núria Rion rellegeixen /revisiten /reproposen /repliquen obres –Carles Amill, Salvador Juanpere, Albert Macay, Rufino Mesa, Joan Rom i Aureli Ruiz– del fons d’art del Centre de Lectura i de la Galeria antoni Pinyol.

El text que acompanya la invitació que he rebut és molt suggerent:

El Camp de Tarragona, i Reus en particular, va conèixer un moment d’especial empenta creativa en les arts visuals al voltant dels anys 80 i 90 del segle passat. La rica activitat de producció i difusió artística d’aleshores ens ha llegat un interessant patrimoni en forma de fons d’art.
Avui, amb una nova generació d’artistes en escena, Present continu vol propiciar un diàleg entre la creativitat artística de dos moments en un mateix indret. Confrontem un grup d’artistes emergents amb el testimoniatge, en forma de fons d’art, del treball de la generació precedent. Hem proposat a set artistes joves del nostre entorn geogràfic rellegir, versionar, reproposar, contestar, replicar, revisar una obra del fons d’art, escollida per ells, a través de mitjans visuals.
Les preguntes són obertes: Com miren els artistes emergents l’art del nostre entorn dels anys 80 i 90? Quin vincle estableixen amb la generació precedent? Hi ha continuïtats, ruptures, mestratges, reaccions? Compta l’art del Camp de Tarragona amb constants o referents comuns al llarg del temps? O més aviat els artistes joves senten la tradició recent com un llast i emprenen camins divergents?

[inauguració el 17 de febrer de 2012 a les 19.30 al Centre de Lectura]

Comparteix:
Altacapa