Josep Nogué i Masso (2)

nogue2_bloc.jpg

Un dels regals que més m’han agradat d’aquest Nadal.
Nogué va pintar aquesta vista de les muntanyes de Jaén poc després de la mort de la seva primera dona María Vellejo l’any 1929. És un quadre melancòlic, que recull la darrera llum del dia. En el centre uns xiprers indiquen la posició d’un cementiri, que estava, segons el net de Nogué, en un altre lloc, però el pintor el va situar com a protagonista de la composició. En primer pla turons sobre els que creixen oliveres que l’artista ha tractat de forma impressionista com a taques verds.

nogue2_fragment_bloc.jpg

|Josep Nogué i Massó (Sta Coloma de Queralt 1880, Huelva 1973)|Jaén|Oli sobre tela, 1929 o 1930|59 x 78 cm|signat i titulat|

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *