Jeff Koons, Lídia Pérez, Cal Massó i el Net Art

La notícia, que em va arribar per correu electrònic i com a comentari en “el meu perfil” era aquesta:

Jeff Koons, l’artista viu més cotitzat del món afirma que cedirà una de les seves emblemàtiques peces al Centre d’Art Cal Massó. Efectivament, una de les conegudes mascotes de Jeff Koons estarà present al centre acompanyant l’exposició de Lídia Pérez, ¿Has visto lo que hace la perra de tu hija? De moment no s’ha confirmat la presencia de l’artista en la inauguració de l’exposició, el dijous 31 de Gener, però no es descarta que aquest i la seva companya sentimental, la polèmica actriu italiana Cicciolina, intervinguin en algun dels actes paral·lels a l’exposició. Des del Centre volem agrair les gestions realitzades per la direcció del projecte Anella Cultural per que aquest fet sigui una… http://www.myspace.com/centredartcalmasso 

I després el desmentit, que em va arribar en forma de correu electrònic, i que la mateix Elena Martí m’ha confirmat aquest matí telefònicament:

Des de Cal Massó ens agradaria saber d’on heu tret aquesta informació errònia i en quin permís heu creat un correu amb el nom del centre. Ja que caldrà desmentir-ho Gràcies, Elena Martí Coordinadora Centre d’Art Cal Massó.

i finalment aquesta nota que apareix en el lloc “fictici” de myspace:

Aquest és un treball sobre la identitat, i sobre la manca de valor d’un nom o d’una marca en l’espai públic total. És això net-art? També posa de relleu la no contrastació que molts cops pateixen les noticies que es publiquen a internet. Us podem assegurar que tot i haver generat la noticia no som nosaltres qui l’hem penjada en aquest espai de noticies. Lamentem haver-us causat molesties, i us garantim que demà mateix us enviarem les contrasenyes perque vosaltres mateixos elimineu aquest compte de correu i el dels diferents artistes.

Comparteix:
Altacapa