Biennal d’art de Tarragona 2012

alvar-calvet-biennal-dart-tarragona-2012

Fallats per primer cop l’any 1944, el Premi Tapiró de Pintura i el Premi Julio Antonio d’Escultura arriben aquest any a les edicions 38 i 36 respectivament. Convocats per la Diputació de Tarragona en el marc de la Biennal d’Art 2012, els premis estan oberts a tots els artistes residents a l’Estat Espanyol, i tenen com objectiu fomentar la creació i la investigació en pintura i escultura. Els guardons tenen un doble vessant: una dotació en metàl·lic de 6.000 euros per a cadascuna de les especialitats i la realització d’una mostra individual a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Art Modern de Tarragona amb l’edició del catàleg corresponent, en un termini màxim de dos anys des de la concessió del premi.

alvar-calvet-biennal-2012-1

El 38 Premi Tapiró de Pintura [la imatge de dalt] l’ha guanyat Àlvar Calvet (Tremp, 1965) que va presentar una peça (s/t) que integra fotografia i pintura. Es premia així una de les trajectòries artístiques més coherents de casa nostra. Pep Anton Clua (Corbera d’Ebre, 1960) va obtenir un accèssit per l’obra fotogràfica Ostia Pier Paolo Pasolini, mentre Juan Zurita Benedicto (Aguaviva, Terol, 1975) amb una peça vigorosa i colorista, amb connotacions fotogràfiques, que porta per títol GP 2.1 va obtenir una menció honorífica.

angel-pomerol-biennal-dart-tarragona-2012

El 36 Premi d’Escultura Julio Antonio d’Escultura l’ha obtingut Àngel Pomerol (Tarragona, 1951) amb l’obra In Memoriam —que podeu veure a la imatge de dalt—. Instal·lació molt lírica on es combinen tres grans baldufes de fusta amb una vintena de rates blanques que rosseguen les baldufes. Jordi Tolosa (Badalona, 1956) amb Planimetria III —interessantíssima obra que per cert recorda una baldufa—va obtenir un accèssit i Béatriz Bizot (Milà, 1966) una Menció Honorífica amb la peça Només peres?, d’una gran netedat formal.

[l’exposició es pot visitar al MAMT fins al 27 de febrer de 2013]

Comparteix:
Altacapa