Rufino Mesa al Museu d’Art Modern de TGN

rufino_mesa.jpg
L’exposició “Comella Escultura Natural”, consta d’un primer àmbit on s’ha catalogat l’obra escultòrica de Rufino Mesa a partir de les fotografies de Josep Borrell Garciapons i l’estudi d’Antònio Salcedo, que analitzen l’espai natural que envolta la Comella –on Rufino Mesa va instal·lar el seu estudi als anys 80– i les intervencions escultòriques i arquitectòniques que sobre el paisatge ha anat realitzat l’artista. Actualment configuren un parc escultòric amb peces entre les que podem destacar La Capilla Turkana, l’Anell de Pedra, Les pedres del consol o Glíptica. Cadascuna de les obres – algunes formidables, com el conegut “Anell de Pedra”– s’integra en l’entorn amb naturalitat, lluny de l’afectació que sovint envolta el Land Art.
En un segon àmbit el fotògraf Lluís Vives, el creador audiovisual Gerard Gil i el poeta Magí Sunyer han interpretat, cadascú amb un llenguatge artístic diferent –però amb nombrosos punts de contacte– l’obra de Mesa i els espais en què estan situades.
[Museu d’Art Modern. Santa Anna, 8 Tarragona Tel. 977 23 50 32] [de dimarts a divendres, de 10 a 20 h. Dissabtes, de 10 a 15 i de 17 a 20 h. Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns, tancat][Del 9 d’abril al 25 de maig de 2008]

rufino_mesa2.jpg

Comparteix:
Altacapa