Núria Güell | «La fera de les flors»

Dins el cicle “Dret a rèplica”, comissariat per Francesco Giaveri, podem veure el vídeo «La fera de les flors», de Núria Güell. Una proposta molt pertinent en què s’analitza el paper de les institucions museístiques a l’hora de normalitzar discursos que amaguen i silencien la presència de certs col·lectius en el món de l’art. “La…

Continua llegint →

Vanessa Pey | «A Second Skin»

En «A Second Skin» Vanesa Pey explora el voyeurisme, condicionat per la càmera que actua com a mediadora de la forma en què mirem. Però al final hi ha una mena de desig de possessió —com indica Gabriel Virgilio Luciani, curador de la mostra— i allò d’estalquejar per les xarxes socials que fan els nostres…

Continua llegint →

Antoni Tàpies, bronzes intervinguts (1987-1989) | Museu de Valls

El Museu de Valls celebra l’Any Tàpies amb una exposició fantàstica que permet aprofundir en una faceta artística força desconeguda de Tàpies i veure juntes un bon grapat de peces de bronze que només s’havien exposat juntes una vegada, a la galeria de Carles Taché de Barcelona, fa trenta-set anys. Un recorregut per obres de…

Continua llegint →

Excèntriques | catàleg de l’exposició

Aquest hivern vam veure al Museu de Valls «Excèntriques», que vaig comentar breument aquí mateix, ara es presenta el catàleg que documenta aquella exposició, una oportunitat per refrescar la memòria i llegir amb calma els textos. Com deia l’Assumpta Rosés en la presentació: “en l’era digital, l’era de la rapidesa i la velocitat, convé deixar…

Continua llegint →

Digital after all | Mèdol – Centre d’arts contemporànies de Tarragona.

Sota el lema «Una exposició i una celebració de la digitalitat», Mèdol va organitzar durant 4 dies una mostra dedicada a l’art digital i a les possibilitats de la tecnologia aplicades a la creació artística, una oportunitat per explorar un dels camins oberts, amb diferents carreteres secundàries, per un grup d’artistes que estan modificant el…

Continua llegint →

Dani Rosales | «Gènesi»

Un treball fotogràfic del tarragoní Dani Rosales Parra, de caire antropològic, centrat en la religió i l’espiritualitat en què “s’investiga la fe, els rituals i les pràctiques en el context de la religió cristiana, des d’una perspectiva externa”. Subtil i respectuós, ens convida a reflexionar sobre la presència del fet religiós en una societat que…

Continua llegint →

Artiga 42

El número 42 de la revista ARTIGA es presentarà a la festa final de temporada del Museu de Valls, divendres 26 juliol a les 20:00 h.COL.LABORADORS del número:Albert Mercadé, Roberta Bosco, Màrius Domingo, Antonio Salcedo, Teresa Blanch, Assumpta Rosés, Jordi Vernis, Valentin Roma, Cèlia del Diego, Ana González Chouciño, Àlvar Calvet, Eudald Camps, Quim Torres,…

Continua llegint →

Fernado Castro Flórez| Mierda y catastrofe

Lectures d’estiu. Doncs sí, pensament crític sense més, l’aigua clara i la xocolata espessa, i punt. I tan acostumats com estem a llegir crítiques basades en el “bonisme”, en el quedar bé, en el “Oh que maco” ens sorprèn aquest llibre (Mierda y catastrofe, Ed. Fórcola, tercera edició de 2023) del filòsof i crític d’art…

Continua llegint →