BIAM 2016

biam 2016 _0

Un dia fantàstic a Amposta assistint al lliurament dels premis de la catorzena edició del Premi Biennal d’Art Ciutat d’Amposta – BIAM, la peça El lago de los cisnes de Fermín Jiménez Landa (Pamplona, 1979) va se l’0bra guanyadora —la imatge de sota—, amb vermut i música —DJ TUTU—.

biam 2

 

“L’artista guanya la Biennal d’Art d’Amposta amb una instal·lació sobre el llac que va inspirar Tchaikovsky

La instal·lació El lago de los cisnes de Fermín Jiménez Landa (Pamplona, 1979) ha guanyat la catorzena edició del Premi Biennal d’Art Ciutat d’Amposta – BIAM, concurs organitzat per l’Ajuntament d’Amposta dotat amb 4.000 euros. Lo jurat, format per David G. Torres, crític i curador; Sabel Gavaldón, curador independent i investigador; Vanessa H. Sánchez, directora de la Galería Silvestre i Gerardo Peral, gestor cultural i director de la Fundació Blue Project; i Manel Margalef, director de la Biennal, ha donat a conèixer el nom del guanyador durant la inauguració de l’exposició de la Biennal, domenge 12 de juny. En aquesta catorzena edició de la BIAM s’han presentat més de 160 obres entre les quals el jurat n’ha seleccionat tretze que fins al 30 de juliol estaran exposades al Centre d’Art.

El lago de los cisnes és una instal·lació que consta de diverses taules, garrafes i ampolles d’aigua provinent del llac rus de Novodevichi a Rússia, que va inspirar el famós ballet de Tchaikovsky. L’artista reflexiona sobre el fetitxisme indefensable generat per un objecte líquid que no té sentit fora del seu context, i el públic ha de creure que aquesta aigua és d’on l’artista diu que és, en un acte de fe com si fos aigua beneïda. L’única diferència entre aquesta i una altra aigua qualsevol és que ha realitzat un ardu i costós viatge per arribar fins aquí des del llac de Novodevichy, una empresa difícil a escala logística, econòmica i burocràtica de difícil defensa en les duanes.” (info cortesia de Lo Pati disponible aquí)

biam 4

I per terminar el matí paella de xipirons en molt bona companyia.

biam 5

Comparteix:
Altacapa