ESL vs BBC

esl_logo.gif 6minuts.jpg

Ja fa un temps que per mantenir l’anglès més o menys en forma em vaig subscriure als podcasts d’English as a Second Language (ESL), però ara he descobert els 6 Minute English (6ME) de la BBC World Service. Els de 6ME funcionen també per subscripció, en els dos cassos gratuïta, i es baixen a l’ipod si s’activa l’opció de descàrregues automàtiques. Cal dir que hi ha un munt de cursos d’anglès que funcionen amb podcasts, un de curiós es Very Vocabulary, que recull els comentaris que va fent l’Adam Santana, directament al micro, sobre el que pensa o ha llegit, o ha vist a la TV… no sempre s’entén el que diu, té un to una mica friki, però és interessant fer un esforç de tant en tant perquè és com la gent “real” parla.

Jo diria que els ESL del Dr. Jeff McQuillan són els pods per aprendre anglès més populars del moment, fàcils d’entendre i amb temes –normalment relacionats amb els USA– que acostumen a enganxar. Amb un munt de recursos en el seu web, però alguns s’han de pagar.

6ME és més acadèmic, pautat, amb gramàtica clàssica. Pronunciació britànica i factura impecable. Cada post té un pdf amb la lliçó i exercicis per fer que et pots baixar de forma gratuïta.

Comparteix:
Altacapa