Antonio Luque | «Bendita inocencia»

Per si no ens quedava clar, les imatges amaguen coses, però això ja ho sabíem. O no? Sorprèn que si en google posem «foto fake kate middleton», apareguin més de 6 milions d’entrades. Però algú encara creu que les imatges que es publiquen en Instagram o en Facebook (sí, tinc una edat) son tal qual surten de la càmera del mòbil? Entre attrezzo, filtres, enquadres, esborrar gent que passa pel costat… tot el que veiem clarament té una intencionalitat: mireu que guay soc i que bé que m’ho passo sempre. Antonio Luque, amb aquesta mostra llargament meditada, va més enllà quan apunta que no únicament és maquillen les fotografies, també és maquillen les biografies, en una espècie d’hagiografia que santifica el treball dur, el matinar molt, la joventut, el fracàs que obre les portes de futurs èxits…

Imprescindible el text de Lídia Porcar, que acompanya l’exposició i que us deixo aquí.

[Antonio Luque][«Bendita inocencia»][CRAI | Campus Catalunya URV |Avda. Catalunya, 35 43002 Tarragona |977 55 95 24][del 13 de març al 14 d’abril de 2024]

Comparteix:
Altacapa