Arthur C. Danto: definició d’art.

Arthur C. Danto va ser un dels primers filòsofs i crítics d’art que vaig començar a llegir, fa uns deu anys, quan completava la meva formació en el camp de la teoria de l’art. Després he anat llegint les seves crítiques al semanari The Nation i en la revista Artforum.
Segons Danto “l’art ha de representar alguna cosa, és a dir, ha  de posseir alguna propietat semàntica”, o sigui, “algunes de les propietats de que li mancaven a l’objecte quan era un simple objecte, són visualment pertinents quan és considerat en tant que obra d’art” (les traduccions són meves).

|Arthur C. Danto|El abuso de la belleza. La estética y el concepto del arte|Paidós|Barcelona, 2005|pàgina 27|

Per la segona cita:
|Francisca Pérez Carreño (Ed.)|Estética después del fin del arte. Ensayos sobre Arthur Danto|Machado Libros – La balsa de la medusa|Madrid, 2005|pàgina 81|

Comparteix:
Altacapa

1 Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *