Feliu Formosa | Re-Read

feliu formosa

Vaig a la recentment inaugurada llibreria Re-Read (Ramon i Cajal, 42 | Tarragona) i em faig amb un llibre difícil de trobar: Si tot és dintre (Ed. Crítica, Barcelona, 1980) de Feliu Formosa. Vaig coincidir amb Feliu Formosa fa uns 30 anys, amb uns encontres que havia programat la meva universitat, la UPC, amb artistes i escriptors. Jo era un jovenet taciturn, amb llarga melena i mal caràcter, que llegia a Rilke i a Kafka, i estudiava enginyeria i alemany. Una barreja explosiva. Recordo a Feliu Formosa com una persona culta i molt educada, que va aguantar les nostres preguntes (algunes fregant el disbarat) sense incomodar-se en absolut. Jo ara tinc l’edat —alguns anys menys, però pocs— que tenia Feliu Formosa quan el vaig conèixer, no sóc tan taciturn com era en aquell moment, o no tot el temps, la veritat, però encara tinc un punt melancòlic quan rellegeixo a Rilke. De la melena i el mal caràcter no queda massa, l’alemany molt rovellat. No em reconec en absolut amb aquell jovenet, però en canvi Si tot és dintre em resulta molt proper.

re-read

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *