Scan 2018

Fa uns dies va obrir portes el Festival Internacional de Fotografia Scan, que programa activitats al voltant del mitjà fotogràfic fins al 9 de desembre. Amb un entusiasme desbordant per part dels seus organitzadors, entre els quals hi ha l’incansable Josep Rigol, l’Scan ens acosta a algunes de les noves tendències en fotografia i a una exploració de les aportacions del mitjà en els darrers anys, amb exposicions com Talent Latent o la trobada Full Contact, i la suma d’altres iniciatives com la mostra a la galeria La Gray, la que es fa al MAMT,  o les que es fan a Reus o a Valls.

Sema D’Acosta, en el text que obre el catàleg de Talent Latent, ens diu “La fotografia, igual que la religió, les nacions o els diners, és una ficció col·lectiva. La seva existència és una qüestió de fe i credibilitat, un acord entre persones que accepten conviure en societat confiant en el sistema i establint unes regles tàcites, que se sobreentenen en els afers quotidians”, tota una declaració de principis que ens convida a acostar-nos a les exposicions que integren el Festival.

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *