Si una nit d’hivern un viatger

dsc07188.JPG 

Després de 14 hores de viatge, arribada a Tiverton de nit, amb pluja i fred. Boira. Em recordo d’Arthur Conan Doyle. I naturalment d’Italo Calvino. Després resulta que tot és molt més senzill del que la boira insinuava. Fins i tot puc parlar anglès sense massa dificultats.

 dsc07182.JPG

 

Una vetllada força interessant. El postre, com podeu imaginar, una meravella: White Chocolate Devil’s Cake.

 

 

.

si-una-nit.jpg

  

“L’organització és poderosa. Mana la policia, els ferrocarrils. Faig lliscar la maleta pels passatges que travessen les vies, fins a l’andana número sis. Recorro l’andana. L’estació de mercaderies és allà al final, amb el pas a nivell que dóna a la boira i a la foscor. El comissari és a la porta del bar de l’estació, vigilant-me. El ràpid arriba a tota velocitat. Alenteix, s’atura, m’esborra de la vista del comissari, se’n va.” (Si una nit d’hivern un viatger, Italo Calvino, Edicions 62. Barcelona, 1989. Per cert, l’amic Pau de la llibreria La Capona em diu que és un llibre difícil de trobar en català, per no dir que és quasi impossible…)


 

Comparteix:
Altacapa

2 Comentaris

  1. Just ara estic llegint Si una nit d’hivern…llibre que tenia pendent des de feia moltíssim, jo diria que fa anys que me’l volia llegir, com tants d’altres es cla…i m’he llegit i rellegit les primeres pàgines on parla dels llibres i del lector…que no deixa de ser tot allò que penso jo al entrar en una llibreria o biblioteca…qué n’és de gran Italo Calvino.
    (suposo que gairebé tothom l’ha llegit però per si un cas us faig una recomanació: la seva trilogia però concretament, El Baró Rampant, una delicia)

    Ptons,
    Sílvia

  2. Per afegir un darrer títol i tenir així la triliogia indispensable de Calvino: “Lliçons americanes: Sis propostes per al pròxim mil·lenni”, traducció d’Anna Casassas (Edicions 62 de l’any 2000). De les sis lliçons només en va escriure 5, proposava que l’art del nou mil·lenni hauria de tenir sis característiques: lleugeresa, rapidesa, exactitud, visibilitat, multiplicitat i consistència. Molt estimulant pels temps que corren. Una abraçada, per cert, dissabte vaig al BAC!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *