Fixant el “canon” d’artistes del Camp de Tarragona

urv2.JPG

Fins l’11 de gener s’exposa una selecció del fons d’art de la URV al Tinglado 1 del Port de Tarragona. 100 obres que recullen la curta història –15 anys— de la URV. En general la tria és bona i suposo que el temps anirà posant cada peça al seu lloc.
Entre els artistes hi ha Antoni Tàpies, Rafael Bartolozzi, Joaquim Chancho, Josep Guinovart, Joan Hernández Pijuan, Albert Ràfols Casamada, Guillem Viladot, Javier Mariscal  i també artistes locals com Josep Maria Rosselló, Jordi Abelló, Jordi Biendicho, Alberto Gonzalo, Encarna Pérez o Pep Escoda. Tots ben coneguts pels aficionats de casa nostra.
El catàleg –a càrrec dels bons amics Antonio Salcedo i Marià Casas– és una meravella, una bona aportació a l’hora de fixar el canon d’art de les anomenades –a Barcelona, clar—“comarques meridionals”.  El principal problema és que la mostra, que es va inaugurar el passat dia 18 de desembre, només estarà oberta fins l’11 de gener: tres setmanes, que si descomptem els dies de festa etc queden en molt poquet.

urv3.JPG

Aquí dalt hi ha la peça d’Alberto Gonzalo (Tarragona, 1934) titulada La casa de las mujeres Dagon (tècnica mixta sobre tela, 1989. 200 cm x 200 cm) que penja de les parets d’un dels despatxos que durant alguns anys vaig fer servir al CTQ de la URV.
urv1.JPG

PER CERT:

Bon cap d’any.

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *