El MACBA a Tortosa

tortosa1.JPG

He passat uns quants dies a Tortosa al congrés de l’AIEC amb jornades de feina molt intensa, amb moments per intercanviar experiències amb altres companys i per posar en un context ampli la feina que fem cada dia. Poder xerrar amb Roser Salavert (Community Superintendent. Department of Education New York City) va ser un autèntic plaer, m’ha fet pensar molt la importància que la doctora Salabert dóna a l’avaluació qualitativa dels centres educatius, i com per portar-la a la pràctica cal conèixer molt bé la dinàmica interna de la institució que s’avalua, i el valor de les entrevistes personals o en petits grups (2 o 3 persones) amb molta profunditat, quan jo tinc tendència a seleccionar grups amplis i representatius, en els quals a vegades costa més aprofundir. També m’ha agradat l’atenció prestada a NYC als grups d’alumnes amb pitjors rendiments, de forma que el seu progrés millora significativament la totalitat del sistema. Un model diferent al nostre i que –salvant les distàncies– ens pot ensenyar moltes coses.
tortosa2.JPG

Més enllà de l’objecte és una selecció d’unes 80 d’obres de la col·lecció MACBA que es poden veure aquests dies a l’Antic Escorxador de Tortosa, que per cert aviat ampliarà les seves sales a l’espera de la constitució del Centre Cultural Escorxador. La mostra s’articula al voltant dels artistes que van propiciar a casa nostra el pas de l’informalisme dels anys cinquanta al conceptualisme dels setanta i vuitanta (i per alguns encara dura), amb una bona dosi d’experimentació. La mostra es podrà veure en altres ciutats de Catalunya i compta també amb un seguit d’activitats educatives. [més info]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *