Torolab

torolab.jpg

 Fa un parell d’anys un grup d’artistes van començar a experimentar amb els sistemes de posicionament global (GPS) que permeten localitzar els nostres moviments en l’espai físic via satèl·lit. Raúl Cárdenas Osuna, amb un col·lectiu de creadors, dissenyadors, arquitectes i músics anomenat “La región de los pantalones transfronterizos”, Torolab, utilitza transmissors GPS per explorar la logística de la vida quotidiana a les ciutats frontereres de Tijuana i San Diego. Cada dia 100.000 persones travessen aquesta frontera, que es considera la més transitada del món. Durant 5 dies els membres del col·lectiu, equipats amb transmissors GPS, van recórrer diferents rutes per aquella àmplia regió i van enviar les dades, en temps real a un ordinador on van ser enregistrades. El projecte posa de manifest no únicament la mobilitat dels habitants de la regió, amb constants intercanvis comercials, culturals i personals, sinó també el potencial artístic dels GPS. Torolab es va poder veure en ARCO 2005 (a les Tijuana Sessions).

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *