Wi-Fi gratuït

wi-fi-zone.jpg

Una noticia que he anat seguint aquests dies en diferents diaris (per exemple en El Periódico) diu que l’Ajuntament de Castelldefels oferirà gratuïtament connexió a Internet amb el sistema Wi-Fi. El servei cobrirà 5 km de costa, inclosa la biblioteca que es posarà en marxa a la platja, entre altres serveis públics. Castelldefels s’afegeix així a altres ciutats del món en un moviment que va començar San Francisco (als USA ja hi ha 250 ciutats amb connexió Wi-Fi) i Màlaga. Pel que es veu Google estudia crear una xarxa Wi-Fi gratuïta mundial (llegir notícia en informatius tele5 i en Wired) finançada amb publicitat, això suposaria un cop dur per a les Telecos que tenen una mina d’or en els serveis d’accés a internet. De la notícia de Casteldefels, que no deixa de tenir un bon component electoral, m’ha cridat l’atenció el següent:
– És una iniciativa molt barata: 28.000 € (recordeu que a Tarragona l’Ajuntament va donar 3.000.000 d’€ per al Nàstic).
– Un sistema de pantalles impedirà que es pugui connectar des dels habitatges propers per “evitar conflictes amb les operadores d’Internet”. Sense comentaris!

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *