Escandinàvia/11 (Amb la senyora Grosmann)

estocolm6_2

La senyora Grosmann ens ha fet de guia aquest matí pel Museu Jueu d’Estocolm (Judiska Musset), un autèntic plaer xerrar amb ella. Hem conegut la història dels jueus a Suècia (van arribar a mitjans del segle XVIII) i de pas hem vist un nou enfoc de la pròpia història sueca, que també té alguns punts foscos.

Els jueus són actualment uns 4.400 a Estocolm i uns 18.500 a tot Suècia, a Catalunya –segons veig pel google, però ull, sense dades oficials–, hi ha uns 10.000 jueus, i uns 270.000 musulmans. A Suècia hi ha uns 280.000 musulmans.

estocolm6_3

Avuí també hem vist una manifestació d’iranians residents a Suècia, que protestaven contra l’actual president Mahmud Ahmadineyad i els xanxullos que ha fet a les darreres eleccions.

estocolm6_4

BONUS TRACK

Aquesta tarda tocava fer la bugada.

estocolm6_1

Comparteix:
Altacapa

2 Comentaris

  1. Company, estic endreçant papers, si si aquí al despatx de la segona planta. Faig un kit kat i entro al teu blog, quina sorpresa!!! veure que encara que fa dies que no ens comuniquem sé de tu, i dels teus. Segurament aquest agost serà difícil que ens trobem. Nosaltres som a Paris des del dilluns 10. Gaudiu i records a tots.
    JFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *