Tancat per vacances

keats

“Jo estic aquí, però vosaltres esteu a la vora del mar… ergo us banyeu, passegeu, dieu: que bonic!… trobeu semblances entre ones i camells… roques i mestres de ball… pales i telescopis… dofins i madones” amb aquest fragment d’una carta de John Keats a Jane Reynolds de l’estiu de 1817 tanquem el bloc. Tot desconnectat fins després de l’estiu. Podríem dir que necessito estar uns mesos off line, bàsicament per fer altres coses, com ara rellegir Imagen de John Keats de Julio Cortazar (l’edició que tinc a les mans és la d’Alfaguara de 1996), concentrar-me en altres projectes, o trobar semblances entre roques i mestres de ball…

Uns mesos d’slow movement per carregar bateries i tornar amb idees fresques, fent un esforç per aportar alguna cosa nova a la xarxa, especialment per mantenir un cert estil personal i una voluntat de no caure en el tòpic, de no copiar d’aquí o allí, i de no mirar-me tant el melic, d’això darrer en són un bon exemple les recents entrades del viatge al Marroc.

Llegint les cartes de Keats comproves que el correu electrònic suposa un pas enrere. Fatiga tanta comunicació. Ahir vaig obrir la bústia d’Altacapa, feia una setmana que no ho feia.

13o missatges. Ningú dorm en aquest país?

Començant per facebook, tuenti i twitter. 70 “amics” o “amics-d’amics” volen ser amics meus o dels meus amics, i tots em conviden a la tira d’eventos. Alguns directament disparatats: un avistament d’OVNIs (tornen els setenta!) a La Mussara o una concentració de seguidors de Michael Jackson (tornen els vuitanta!) a la Rambla de Tarragona. Entre tanta iniciativa costa trobar-ne alguna amb un mínim de sentit comú. Però alguna hi ha, com les propostes del col·lectiu Trenk Art. I això que la meva presència en facebook, tuenti i twitter és com qui diu anecdòtica!

Un bon grapat del que podríem posar directament al sac de l’spam, uns 20 missatges. Totes les guies de l’oci i news letters a què estic subscrit. 30 correus més.

Finalment comunicats d’amics que exposen, galeristes amb qui estic en contacte, programadors de museus, artistes amb els que col·laboro o editors de diaris i revistes. La part més interessant de la bústia. 6 missatges.

4 missatges relacionats amb el bloc. Control d’spam. Control de visitants (960 de mitja diària la darrera setmana, gràcies gent!), dos d’Austràlia, juash. Un comentari pendent de moderació. Un comentari ja moderat. N em pregunta de quin llibre vaig treure el poema de Creeley del que parlava ahir, és Robert Creeley (1991): Selected Poems, University of California Press Berkeley.

En resum: al setembre –potser a l’octubre– trobaré més de 1000 missatges!

Ara toquen uns quants dies a Sant Pedro (on per sort no hi ha connexió de mòbil, i que farem sense TDT?), 10 més a Londres, algun altre viatge, uns dies a casa (endreçant, cal pintar el passadís!, anant a la platja o fent esport) …  …ja teniu entrades per veure Ki? Bon estiu!

[l’obra completa de Keats, incloses les cartes, està disponible aquí en anglès, gràcies a Thilo von Pape][la traducció del fragment inicial,  més o menys literal, és d’Altacapa][la imatge]

Comparteix:
Altacapa

4 Comentaris

  1. Gràcies per l’article!
    Sortirà al número de novembre, tenim el permís per publicar les fotografies. Ja t’enviaré exemplars.
    Carme

  2. Com va? Gràcies pels comentaris que em vas enviar… m’han estat molt útils. Què hi ha del “canvi de feina”, te’n vas de Reus? Una abraçada.

  3. Wow! Tens raó, a partir de l’1 d’octubre hi canvis… després de 3 anys. Ja us explicaré per on estic i com em va.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *