Eduardo Kac a l’IVAM

   kac1.JPG kac2.JPG

Eduardo Kac és un dels bioartistes més importants del moment. Quan vaig veure les seves obres a l’IVAM, fa unes setmanes, vaig començar a entendre la importància que té en l’art actual la relació que s’estableix entre biologia i comunicació digital, que Kac investiga en les seves obres, explorant les dimensions poètiques, filosòfiques i polítiques de les relacions entre individus.

Teleporting an Unknown State és una obra de realitzada en 1994-1996, consta d’un ordinador connectat per webcam amb 4 ciutats del món: París, Tokio, Brasília i Thingeyri. Amb la pantalla de l’ordinador tenim l’opció de veure cadascuna d’aquestes ciutats en temps real, pot ser de dia o de nit, o mitja tarda… en funció de la ciutat. Un cop triada l’opció un llum il·lumina una planta amb la mateixa lluminositat de la ciutat triada, cosa que condicionarà el seu creixement. Podeu fer una prova amb aquest enllaç directe del l’IVAM.

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *