Superflat

erina_matsui.jpg

El moviment artístic més influent del moment al Japó és Superflat, fundat per l’artista Takashi Murakami, qui està influenciat pel manga i l’anime. En el seu aspecte històric i sociològic, la teoria Superflat de Murakami tracta d’explicar com la societat japonesa s’ha tornat més i més plana, més i més superficial, a la vegada que postula que el futur globalitzat serà Superflat.
Superflat té les seves arrels en el trauma produït al Japó després de la derrota de la segona guerra mundial, i en com la societat nipona es va acostar a alguns aspectes de la cultura pop americana, com els dibuixos animats que originen el fenomen Otaku dels seguidors de la cultura manga.
Els representants més joves del moviment Superflat exposen aquesta temporada a la Fundació Miró de Barcelona. Tots tenen en comú la bidimensionalitat de les seves creacions, l’estètica pop, el kitch, el còmic, el món  infantil o els personatges fantàstics.
Val la pena donar un tomb per les sales de la Fundació Miró per tenir una idea de cap a on van les coses… suposant que vagin cap a algun costat, i això ens pugui interessar.

|Fundació Miró Espai_13|Erina Matsui|Kawaii? O la infantesa de l’art|23 de novembre de 2007 – 13 de gener de 2008|

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *