Trilogia de la privadesa

trilogia-de-la-privadesa-nora-ancarola-i-marga-ximenez-0

Trilogia de la privadesa (bloc del projecte) és el títol de l’exposició que es pot veure aquests dies al Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Les autores, Nora Ancarola i Marga Ximenez, desmonten el tòpic que associa la dona a l’instint i la natura (al món privat) i l’home, a la intel·ligència i la cultura (al món públic). .

trilogia-de-la-privadesa-nora-ancarola-i-marga-ximenez-1

La mostra s’articula en té tres parts, que giren al voltant de tres elements mitològics. Sibil·la, que se centra en la dona com a sacerdotessa que actua coma a emissària del missatge diví com oracle que coneix el futur. Domus Àurea parla de la llar com a centre de poder, un lloc on esta la seguretat de les coses conegudes però que també amaga racons foscos i espais de repressió, simbolitza l’origen de la vida en sentit biològic i social. I Anti-Keres, les figures mitològiques que tenen cura dels malalts i estan presents en pas de la vida a la mort.

Es tracta d’un projecte iniciat fa més de 6 anys, que ha anat evolucionat i que encara ho farà. Compta amb la participació d’un bon grapat d’artistes i ofereix al seu voltant activitats complementàries (xerrades, visites guiades, debats) que enriqueixen l’exposició i tot el projecte.

Les instal·lacions i fotografies van acompanyades de textos i un catàleg consultable a la sala, podreu passar  una bona estona. Això si: cal fer un petit esforç per entendre de forma global que ens volen dir les artistes.

trilogia-de-la-privadesa-nora-ancarola-i-marga-ximenez-2

[es pot visitar fins al 3 de març de 2013]

Comparteix:
Altacapa