Universus, preparant l’expo /1

universus _rosa ciurana _expo tinglado 4 _març 2014

Amb el títol una mica pompós de “Proposta de projecte expositiu per al Tinglado 4 del Port de Tarragona” vaig començar a posar sobre el paper les idees que Rosa Ciurana té per a l’exposició que prepara per al mes de març a Tarragona, que es titularà UNIVERSUS i en la que participo com a comissari. Es tracta del primer encàrrec que tinc després de fer el curs “Comissariat – del taller de l’artista a la sala d’exposicions” al llarg del darrer trimestre de l’any passat a la URV, i la idea és documentar –com a exercici pràctic– tot el treball des del punt de vista del comissari.

1.- Coneixement previ de l’artista i la seva obra.

L’any 2006 vaig escriure una petita ressenya titulada “Rosa Ciurana: Espai de mi” [Bonart, núm. 80, juny de 2006, pàgina 50] en què realitzava una aproximació a l’exposició de l’artista al Pati del Palau de la Diputació de Tarragona que s’havia fet aquell estiu. Ens havíem conegut l’any 2003 a l’l’EADT de Tarragona on seguíem les classes de gravat que impartia el professor, artista i expert gravador Antonio Alcàsser. Des de llavors he anat seguin el seu treball, en exposicions i en les visites al seu taller, que va ser el  nucli dur dels Tallers Oberts de la Part Alta, que ja ha arribat a la 10a convocatòria. Al llarg d’aquests anys hem coincidit en inauguracions d’altres artistes, en algun sopar, en presentacions de llibres i alguna que altra vegada a ARCO, amb intercanvi d’opinions i  confrontació d’idees.

Comparteix:
Altacapa