Francesc Roig | Contrabosc

Les obres de Francesc Roig sempre destil·len el que en l’argot futbolístic es coneix com a «dolça tensió», just abans de què arribi el gol que ens farà guanyar el partit ―un gol que donem per fet―, ens remenem inquiets al nostre seient de la grada, mentre el públic, expectant, crida i crida. Just després arriba el gol, i amb la victòria tornem a una mena d’apatia o si voleu una espècie de sensació d’avorriment. La dolça tensió ens fa estar alerta: no sabem que passarà, però alguna cosa ens espera. Estem vius.

Un univers de relacions amb figures quasi místiques, com a símbols de religions oblidades que s’han transmès de generació en generació i que ara no tenen un significat conegut. La impressió, molt real, de la importància dels materials per sobre del que hem creat amb ells.

[Francesc Roig | Contrabosc][La Grey | C. Sant Llorenç, 3 | Tarragona][del 2 d’octubre al 19 de novembre de 2021]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.