20
maig

Bonart, abril 2016

Escrit per : Altacapa a: Revistes l'any: 2016

Bonart-174

Ja tenim al quiosc el darrer número de Bonart, a banda de l’agenda on trobar tot el que es mou al món de l’art contemporani a casa nostra no podeu perdre l’entrevista que l’Albert Mercadé li fa al conseller de cultura Santi Vila, o l’article del David G. Torres Visca el conflicte!

Like this:
Share this:

18
maig

Concert Acústic | EMMT

Escrit per : Altacapa a: Música l'any: 2016

concert acústic tarragona 2016

Ahir va ser un dia estrany. Estava molt cansat, la veritat és que la nit abans havia dormit fatal. Una d’aquelles nits d’insomni en què tot ho veus negre. El cas és que a la tarda vaig sortir de la feina com un coet per anar al concert que feien els alumnes de l’escola municipal de música de Tarragona. Escoltant a aquests joves em va venir al cap una frase (diria que del gran mestre del jazz John Coltrane) segons la qual els millors músics o artistes són gent que mai es consideren ni músics ni artistes. Com podeu imaginar vaig sortir de la sala com a nou.

Like this:
Share this:

18
maig

Lluc Queralt | CRAI-URV

Escrit per : Altacapa a: Exposicions|Fotografia l'any: 2016

lluc queralt - CRAI URV tarragona maig 2016 00

El fotògraf Lluc Queralt és el cronista de la mirada. Els personatges retratats ens miren directament a la cara amb els ulls ben oberts, amb una certa curiositat, potser també amb la sorpresa que produeix saber que algú ens mira. Ulls nets que reflecteixen els mateixos anhels aquí i allà i més enllà: sentir-se protegit, estimat, segur. Les disposició de les imatges sobre les baldes dels prestatges, on habitualment hi ha els diaris i revistes de la biblioteca de la URV, és un dels encerts de la comissària de l’exposició, l’Aida Marín Yrigaray, ja que reforça el caràcter documental de l’exposició, la proximitat i el work in progress d’algunes de les sèries.

lluc queralt - CRAI URV tarragona maig 2016

[Lluc Queralt][Retrospectiva de laboratori][del 17 al 31 de maig de 2016][CRAI Campus Catalunya URV|Av. Catalunya, 35 | Tarragona]

Like this:
Share this:

17
maig

Josefa Tolrà | Tinglado 2 TGN

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2016

josefa tolrà 1

El treball de Josefa Tolrà, poc conegut però del que havíem sentit parlar sovint, ens permet veure en aquesta exposició creacions dels anys quaranta i cinquanta, d’una artista amb una energia indubtable i idees innovadores més pròpies dels anys seixanta i setanta.  Molt recomanable.

josefa tolrà 2

[Josefa Tolrà, mèdium i artista (1880-1959)][TINGLADO 2 | Port de Tarragona][Del 6 de maig al 24 de juliol de 2016]

josefa tolrà 3

Like this:
Share this:

13
maig

Plural Femení | MAMT

Escrit per : Altacapa a: Exposicions|Llibres l'any: 2016

plural femeni mamt 2016

Inauguració de l’exposició Plural Femení, dones artistes a les comarques de Tarragona (1870-1950), que inicia un cicle que d’exposicions i publicacions que permetrà donar visibilitat a les dones creadores de casa nostra. El llibre que s’ha editat (al que seguiran tres més que abastaran diferents períodes, fins l’actualitat) que estat obra del professor Antonio Salcedo, es convertirà en consulta obligatòria a l’hora de conèixer la creació artística desenvolupada per les dones de la demarcació. L’exposició mereix una visita tranquil·la fent servir el llibre com a guia.

plural femeni _mamt 2016 2

|Dones en l’Art. Artistes de les comarques de Tarragona El repte. 1870-1950 |Del 12 de maig al 26 de juny de 2016 | MAMT | Santa Anna,8 43003 Tarragona |

plural femeni mamt 2016 3

Like this:
Share this:

11
maig

Caiguda | C/ Sta Anna -TGN

Escrit per : Altacapa a: Graffitis l'any: 2016

caiguda 0

caiguda 01

caiguda 1

 

Like this:
Share this:

10
maig

Ella Littwitz i Klaas Vanhee | Galeria silvestre

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2016

ella littwitz galeria silvestre tarragona maig 2016

Ella Littwitz i Klaas Vanhee exposen el seus treballs aquests dies a la Galeria Silvestre de Tarragona. Obres extraordinàriament poètiques, sense concessions i basades en conceptes clars i contundents. Littwitz va recollir les pilotes perdudes pels alumnes d’una escola situada en la línia de separació entre Palestina i Jerusalem. Les pilotes sortien del pati del recinte escolar i queien just en l’espai minat que separa de forma artificial dos espais idèntics. Les pilotes, lligades les unes amb les altres, formen una mena de pell, una cuirassa, una closca fràgil i evocadora.

[Galeria Silvestre | Calle Real 60-62 |Tarragona |977 591 836 |(+34) 600 696 894][Del 9 d'abril de 2016 a l'1 de juny de 2016]

Like this:
Share this:

06
maig

Pell diluent|MAMT

Escrit per : Altacapa a: Educació|Exposicions l'any: 2016

Projecte que pretén que els alumnes de 2n de Joieria i Arts Aplicades al Mur de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona experimentin el que significa exposar en un museu: des de la planificació prèvia fins al moment de la instal·lació de les peces. Bona selecció d’obres i bon plantejament.

mamt

[...] “s’emmarca dins del programa Hibridacions i Contextos coordinat per ACVic Centre d’Arts Contemporànies que té la voluntat d’articular projectes en xarxa entre els centres, espais d’art i les escoles especialitzades en art i disseny; entitats que són alhora distants en les seves activitats quotidianes, i properes en fites com són el foment de les relacions entre l’art, l’educació, el context i la connexió amb la societat. Per al curs 2015-2016 els alumnes de 2n de Joieria i Arts Aplicades al Mur de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona han articulat el seu projecte al voltant del concepte Pell diluent, en col·laboració amb el MAMT. L’exposició es podrà visitar fins el proper diumenge 8 de maig.” [més info]

Like this:
Share this:

04
maig

La ciudad de oro | Andreu Mesa Rosés

Escrit per : Altacapa a: Llibres|Poesia l'any: 2016

la ciudad de oro _andreu mesa rosés

Un grapat de poemes introspectius del jove Andreu Mesa Rosés (Reus 1981 —Barcelona  2006) que basculen entre la melancolia que produeix descobrir les injustícies del món i l’alegria esperançada de saber que el podem canviar. Aquesta nit la seva lectura hem suggeria, com a banda sonora, cançons de Nina Simone com ara I Wish I Knew How It Would Fell To Be Free, (del disc Live At Montreux 1976) o la balada Here Comes The Sun.

La ciudad de oro estaba ahí
y los límites de la ambigüedad
la mostraron iluminada,
y el sol se alegró de verla,
y decidió que por una vez saldría de ella,
y quedó pensando en ¡qué bonito día!

                         Andreu Mesa Rosés

Like this:
Share this:

03
maig

Comissariat_francesc vidal|CRAI

Escrit per : Altacapa a: Comissariat l'any: 2016

comissariat _francesc vidal

Marta Beceiredo, Àlvar Calvet, Sandra Coloma Santos i Maria Unturbe posen en valor el treball de creador i agent cultural Francesc Vidal en la mostra que es pot veure aquests dies al CRAI. L’exposició reivindica el valor de la paraula i del text com element crític i generador de reflexió, amb treballs “en paper” i una llarga entrevista a Francesc Vidal.

[al CRAI de la URV | avinguda Catalunya de Tarragona][fins al 3 de maig de 2016]

Like this:
Share this:

Arxius


  • camil.laperezsalva@gmail.com: Moltíssimes gràcies Màrius.
  • Teresa Felip: Jo també el tinc en lloc d,honor, emmarcat. Pena per la regidora de Incultura...? Les falles, mal enteses, han fet molt de mal..!
  • Antoni: Jo el tinc penjat a casa i quan tinc ganes d'afiliar-me a un partit me'l miro.

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]