16
abr.

La princesa valenta i Sant Jordi

Escrit per : Altacapa a: Llibres|Pobles i ciutats l'any: 2015

sant jordi i la princesa valenta

Ja s’acosta Sant Jordi! La princesa ja està tipa d’anar amb el lliri a la mà (vaja, la rosa) i aquest any està preparada per quan arribi el drac…

Like this:
Share this:

15
abr.

The Big Bang Crunch | Inauguració

Escrit per : Altacapa a: Comissariat|Exposicions l'any: 2015

the bigbang crunch 1

 

the bigbang crunch 2

 

the bigbang crunch 3

Molt contents amb com ha quedat finalment tot i de la feina feta. Un plaer saludar a tants amics. Gràcies.

the bigbang crunch 4

[al CRAI de la URV | avinguda Catalunya de Tarragona][fins al 30 d'abril del 2015]

Like this:
Share this:

14
abr.

Murs per la pau | Display

Escrit per : Altacapa a: accions / performers|Graffitis l'any: 2015

muros x la paz

muros x la paz 2

“Del 15 al 24 d’abril els plafons dels Display estaran ocupats pels projectes portats a terme dins de la proposta ‘Murs per la Pau’, desenvolupada a partir del treballs proposats per alumnes d’Arts Aplicades al Mur de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i realitzats amb els alumnes dels Centres Educatius que participen en el projecte d’Educació per la Pau, impulsat pel Grup de Tarragona de la Xarxa d’educadores i educadors per a una ciutadania global d’Oxfam-Intermón amb el recolzament i la participació de la Conselleria d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona –a través de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona– i de la Conselleria de Cooperació i el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Tarragona” [més info]

[imatges dels plafons del carrer gasòmetre]

Like this:
Share this:

13
abr.

The Big Bang Crunch | El muntatge

Escrit per : Altacapa a: Comissariat|Exposicions l'any: 2015

the big bang crunch_preparant lexpo 2

Doncs el proper dimecres a les 7 de la tarda inauguració de l’expo [al CRAI de la URV | avinguda Catalunya de Tarragona] amb l’arxiu de Jordi Llort, avui prenent les darreres decisions sobre el terreny.

the big bang crunch_preparant lexpo 1

Like this:
Share this:

13
abr.

Temps complet | Francesc Roig

Escrit per : Altacapa a: Llibres|Poesia l'any: 2015

francesc roig queralt _ temps complet obra poètica 1971-2014

Per posar a l’agenda: 20 d’abril presentació del llibre Temps complet. Obra poètica 1971-2014 (Silva editorial, 2015), de Francesc Roig Queralt. Un poeta del que és pràcticament impossible trobar un llibre a les llibreries.

[Dilluns 20 d'abril de 2015 | 19.30][ST de Cultura | C/ Major, 14 | Tarragona]

Like this:
Share this:

11
abr.

L’economia de les desigualtats | Thomas Piketty

Escrit per : Altacapa a: Economia|Llibres l'any: 2015

leconomia-de-les-desigualtats

Si supereu el primer capítol, força tècnic i que requereix alguns coneixements d’estadística, crec que us ho passareu bé llegint aquest llibre de Piketty (Clichy, França, 1971) un dels economistes més famosos del moment, en part, gràcies a l’impacte global del seu llibre El Capital al segle XXI , publicat inicialment en francès el 2013 —traduït a l’anglès i a l’espanyol el 2014—, en el qual repassa l’evolució durant tres segles de la desigualtat en la riquesa en una vintena de països.

Per Piketty la taxa de creixement del capital és considerablement més gran que el de la producció total, cosa que necessàriament condueix a la concentració de la riquesa en mans d’uns pocs, molt rics. Només, com a conseqüència de les dues guerres mundials i la consegüent destrucció de capital, la segona meitat del segle XX va resultar més igualitària. Ara, segons aquest economista, tornem a estar en nivells de desigualtat del segle XVIII i principis del segle XIX, i argumenta que només es pot modificar aquesta tendència amb una intervenció governamental substancial.

En el capítol 3 “La desigualtat dels ingressos del treball” analitza diferents factors lligats als ingressos del treball que estan relacionades amb el capital humà. En l’apartat d’educació hi ha reflexions molt interessants, com quan afirma que possiblement té menys possibilitats d’augmentar l’èxit escolar enviar un professor a una barriada difícil que  enviar estudiants d’una barriada difícil a un institut del centre (pàg. 123).

Like this:
Share this:

10
abr.

The Big Bang Crunch

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2015

the big bang crunch_definitiu

Quasi tot a punt per la inauguració !! Cinc mesos de feina intensa que ara comencem a donar fruits. Us esperem el proper dimecres a les 7 de la tarda.

“Una gran explosió – implosió. S’inaugurava un nou mil·lenni i un altre apagava les seves llums, eren els ’00, la primera dècada del segle XXI i les noves tendències d’artistes emergents a Tarragona irrompien
en plataformes deslocalitzades amb la seva pròpia “moguda” que girava cap a la música (Vj), l’acció performativa, el happening i l’art visual com llenguatge propi d’una generació de creadors amb l’afany de modificar al panorama creatiu establert.”

Like this:
Share this:

kunstainer pau lopez teler de llum tarragona abril 2015

Presentació aquesta tarda del projecte que Pau López que desenvoluparà en residència Transmissions durant aquest mes d’abril al context dels càmpings del litoral tarragoní. El microcosmos del càmping com a reflex de la societat i dels intercanvis que es produeixen entre persones.

“En aquests espais es generen fenòmens de vida en comunitat que s’allunyen de la idea de metròpoli, alhora que s’apropen a conceptes més senzills i primitius que poden esdevenir rellevants i subversius en el context de la contemporaneïtat.”

Like this:
Share this:

27
març

Festival Dixiland | E.T.

Escrit per : Altacapa a: Música l'any: 2015

the feos expperience _ cafe metropol_ dixiland tarragona_ març 2015

Hem anat a donar un tomb i a escoltar The FEOS Experience, que tocaven al Café Metropol.

Sabeu a qui hem trobat al sortir?

IMG_0709

 

Like this:
Share this:

26
març

Primavera

Escrit per : Altacapa a: Pobles i ciutats l'any: 2015

IMG_0702

Like this:
Share this:

Arxius


  • francesc llunart francisco: Vaig visitar la exposició, al exposarse temas aliens al art que m'envolta, hem va agradar les obras presentades, per la seva técnica i materiales em
  • Nightwing80: El plaer va ser meu! :-)
  • Altacapa: Ei! Gràcies a tu que com qui diu em vas inocular el cuquet de la ceràmica fa 10 anys... i no ha parat de créixer!

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]