09
jul.

Juan Muñoz | Double Bind

Escrit per : Altacapa a: General l'any: 2018

Double bind, és una obra emblemàtica de l’escultura del segle XXI que Juan Muñoz (Madrid, 1953 – Eivissa, 2001) va idear per la Sala de Turbines de la Tate Modern de Londres l’any 2001. Es pot veure a la Fundació Sorigué, que ha signat un acord amb l’Estate Juan Muñoz per exhibir-la durant 5 anys en “La Plana del Corb”, un complex industrial del grup Sorigué en Balaguer (Noguera), dins del Projecte Planta, que vol conjuntar art, arquitectura, paisatge natural i industrial i coneixement.

És una peça monumental de més de 2000 metres quadrats, de gran intensitat, que convida a la reflexió, a la recerca d’alguna cosa que s’amaga entre les ombres. Juga amb les claus habituals de Juan Múnoz: la verticalitat i l’horitzontalitat, la llum i la foscor, el que es veu i el que queda amagat. Visita imprescindible.

Like this:
Share this:

02
jul.

Ets un artista…

Escrit per : Altacapa a: Educació l'any: 2018

Avui col·laborant amb Rosa M. Ricomà i Àlvar Calvet com a jurat en la 7ena edició del concurs “Ets un artista… i exposes al MAMT. Calendari 2019″ Molt bona feina de les escoles participants i un plaer aportar el meu granet de sorra en la selecció.

Like this:
Share this:

01
jul.

Melanie Smith | MACBA

Escrit per : Altacapa a: Artistes i creadors|Exposicions l'any: 2018

Tinc que reconèixer que pràcticament no coneixia res de l’artista Melanie Smith (Poole, Anglaterra, 1965), però la veritat és que la connexió ha estat immediata. Una lúcida lectura del món contemporani, del poder, de les relacions de les persones amb el que ens envolta, del que volem ser. Imprescindible.

[MACBA |Plaça dels Àngels, 1|08001 Barcelona ][del 18 de maig al 7 d’octubre de 2018]

Like this:
Share this:

29
juny

César Ordóñez | No somos islas

Escrit per : Altacapa a: Exposicions|Fotografia l'any: 2018

La nova exposició de César Ordóñez es titula No somos islas, un treball molt poètic que ens convida a reflexionar sobre l’aïllament, sobre l’espai buit que de dins a fora poc a poc s’ho menja tot.

Un plaer passar la tarda amb el César, xerrant i compartint projectes.

[del 9 de maig al 31 de juliol de 2018][Fifty Dots Gallery | Sant Hermenegild, 24|Barcelona]

Like this:
Share this:

28
juny

La Central

Escrit per : Altacapa a: Llibres l'any: 2018

Dinar a la cafeteria de la llibreria La Central (c/ Mallorca, 237 | Barcelona) sense preses i amb els mòbils desconnectats, envoltat de llibres, parlant d’art i literatura: una petita meravella. Gràcies Mercè per la bona companyia.

Like this:
Share this:

27
juny

Jocs del Mediterrani 2018

Escrit per : Altacapa a: Esports l'any: 2018

Gran final de bàdminton, amb triomf de Pablo Abian que es va imposar a Lucas Maurice Corvee. Això no és el mundial de futbol, ni la Champions League, ni les Olimpíades… però l’esforç i la il·lusió és la mateixa.

 

Like this:
Share this:

26
juny

Vall d’Aran, nit de Sant Joan

Escrit per : Altacapa a: Pobles i ciutats l'any: 2018

Cap de setmana a la Val d’Aran, impressionants els Uelhs deth Joeu.

Bona companyia per celebrar la nit de Sant Joan en Arties.

Like this:
Share this:

17
juny

Espaguetis carbonara de carabassó

Escrit per : Altacapa a: Gastronomia l'any: 2018

Espaguetis carbonara de carabassó, però en lloc de cansalada he fet servir pernil salat, i els he bullit uns minuts més del que tocava (ens agraden un pèl tous). Emplatat amb motlle cilíndric.

Like this:
Share this:

17
juny

Ja està aquí l’estiu

Escrit per : Altacapa a: Pobles i ciutats l'any: 2018

Like this:
Share this:

14
juny

Túnel de rentat

Escrit per : Altacapa a: Altacapa l'any: 2018

M’encanta el túnel de rentat…

Like this:
Share this:

Arxius

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]