29
oct.

Inma Sáenz, “chica conoce chico”

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Exposicions l'any: 2014

inma saez - chica conoce chico -  galeria antoni pinyol - reus - octubre 2014

Inma Sáenz (Alcanyís, Terol, 1976) exposa els seus treballs a la Galeria Antoni Pinyol de Reus, després de guanyar un accèssit en els premis Telax (ja en la 22a edició) que la galeria convoca anualment.

Es tracta d’una part del projecte iniciat el 2011, del que ara s’exposen una sèrie de pintures i dibuixos que reflecteixen el primer any de relació entre un noi i una noia. Dibuixos esquemàtics, senzills però espontanis i plens de vida que documenten el dia a dia de la relació entre aquest noi i aquesta noia que mai apareixen junts, com si la solitud fos el resum de la vida de parella.

inma saez - chica conoce chico -  galeria antoni pinyol - reus - octubre 2014 -2

Els dibuixos s’agrupen en conjunts de 30 peces, formant una mena de calendari que funciona com un diari visual.

inma saez - chica conoce chico -  galeria antoni pinyol - reus - octubre 2014 00

[Galeria Antoni Pinyol][carrer del Vidre, 11][Reus][del 3 al 31 d’octubre del 2014]

Like this:
Share this:

27
oct.

Amb Ricardo Cases al Full Contact (Scan)

Escrit per : Altacapa a: Exposicions|Fotografia|Llibres l'any: 2014

visita expo ricard cases el blanco tarragona octubre 2014

Dissabte vam poder xarrar una estona amb el fotògraf Ricardo Cases, després de la presentació que va fer del seu projecte El porqué de las naranjas al Full Contact del festival Scan. Normalment parlem de la influència de l’home en el paisatge, de com l’home el modifica i el transforma. Poques vegades ens parem a pensar en com un paisatge determinat pot modificar-nos a nosaltres. El treball de Ricardo, una feina de tres anys, s’ha concretat en un llibre d’imatges recollides a l’horta valenciana, petites imatges en color, sense text, molt evocadores: animals domèstics, persones fent coses o no fent absolutament res, cases a mig construir, una pilota de futbol, barres de pa, gent caminant… Sovint coses que no semblen interessants, que són anecdòtiques, coses que a vegades, quan fem una fotografia, intentem deixar fora de l’enquadre. Una petita meravella editat amb molta cura MACK que ja tenim al prestatge.

el porque de las naranjas _Ricardo-Cases

Fa dos anys el vam conèixer a l’Escola d’Art de Tarragona amb Belleza de barrio, i ara tenim l’oportunitat de veure el seu treball El Blanco (2008) en La Cocotte. Fotografies de format petit que ens fan acostar-nos a la imatge, que ens fan mirar “dins” del que l’artista ens vol ensenyar.

[La Cocotte][Plaça d’en Rovellat, 13 baixos |Tarragona |977 22 80 19][De dimecres a diumenge, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h][Dilluns i dimarts, tancat][Entrada gratuïta][30 de novembre del 2014]

Like this:
Share this:

25
oct.

De temporada, parada fotogràfica

Escrit per : Altacapa a: Fotografia l'any: 2014

de temporada _parada fotogràfia _ scan tarragona octubre 2014

Els fotògrafs dels tallers oberts de la part alta de Tarragona treuen els seus treballs al carrer, ho fan muntant una parada al mercat de fruita dels dissabtes a la plaça del fòrum de Tarragona. Els preus d’1 euro a 50 —Wow !!—. Els artistes presents en aquesta edició: Gerard Boyer|Albert Cilveti |Pep Escoda |Empar Ibanyes |Pau López|Ruben Perdomo |Marta Richardson|Cristina Serra|Pep Serra. Cada primer dissabte de mes no festiu els trobareu allà, i la Maria i a mi també !!

Like this:
Share this:

25
oct.

Il Gran Teatro Amaro

Escrit per : Altacapa a: Música l'any: 2014

il gran teatro amaro - la cantonada - tarragona - octubre 2014

Ahir van actuar al mític Heliogàbal barceloní, avui ho han fet al Cafe La Cantonada de Tarragona davant un públic familiar. Il Gran Teatro Amaro és una formació amb músics de diferents procedències que toquen una àmplia selecció d’instruments acústics i objectes que poden produir sons (serres, globus, pots de llauna…) que a vegades ens resulten familiars i altres semblen produïts per una banda d’extraterrestres. Es defineixen com a hereus de  “de la patafísica, del surrealisme lúdic, del rock transgressor i del cabaret combatiu”, irrepetibles.

Like this:
Share this:

23
oct.

Fotografia i Poesia Visual

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Exposicions|Fotografia l'any: 2014

fotografia i poesia visual

Josep Miquel Garcia ha seleccionat un bon grapat d’imatges fotogràfiques —també gravats, impressions digitals, catàlegs…— d’artistes que han treballat directa o indirectament el concepte de “poesia visual“. Josep Miguel Garcia obre el concepte al disseny, l’escriptura, el simbolisme, l’acció poètica, i el cartellisme. Bons autors de casa nostra, una magnífica i poc coneguda peça de Marcel Pey o treballs de César Reglero, ben contextualitzats.

marcel pey

Artistes: Julián Alonso / Eugènia Balcells / Isabel Banal / Edu Barbero / Felipe Boso / J.M. Calleja / Agustín Calvo Galán / Xavier Canals / Jordi Cerdà / Montserrat Cortadellas / Bartolomé Ferrando / Albert Gusi / Carles Hac Mor / Josep Iglésias Marquet / Ouka Leele / Alfonso López Gradolí / Chema Madoz / Medrano / Fina Miralles / Santi Pau / Perejaume / Marcel Pey / Olga L. Pijoan / Francisco Pino / Jaume Plensa / César Reglero / Francesc Torres / Isidoro Valcárcel Medina / Josep Vallribera / Gustavo Vega / Francesc Vidal / Guillem Viladot / Víctor Vilamajó / Manuel Vilariño / David Ymbernon / Grup Zaj

 

Més info aquí.

[Del 22 d’octubre de 2014 a l’11 de gener del 2015][Tinglado 2 |Moll de Costa del Port de Tarragona][De dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h|Diumenges i festius d’11 a 14 h|Dilluns, tancat]

Like this:
Share this:

22
oct.

Ràdio Carbó, històries de microones

Escrit per : Altacapa a: Música l'any: 2014

radio carbo - histories de microones - octubre 2014

No crec que els escolteu en els 40 principals —tot arribarà!— però el nou projecte de Robert Abella, Ràdio Carbó,  farà forat i no us deixarà indiferents. Els 8 temes que composen “Històries de microones” (Picap, 2014), el primer disc que han fet, ens parlen de les coses del dia a dia, amb bon humor i algun toc de swing, sense estridències, amb bones melodies.

[Robert Abella (veu, violí, casio PT87, piano de joguina, producció), Gerard Torres (veu, acordió diatònic, casio PT80, piano de joguina, melòdica), Carles Lorente (tuba), Paco Montañés (bateria)][els agraiments van aquí per al Paco Montañés que m'ha portat avui el disc, gràcies!]

Like this:
Share this:

origen _tarragona oct 2014

La setmana passava vam visitar l’expo Orígen a Pàrquing, i avui hem anat a veure la segona part de la mostra a la galeria The Grey Square (Sant Llorenç, 3 tgn). En la distància curta el treball de Martí Gasull, Salvi Danés i Yurian Quintanas guanya profunditat i complexitat, el volum que han autoeditat (a l’espera d’un editorial) fa que tot lligui d’una forma més rodona.

origen _tarragona oct 2014 00

Like this:
Share this:

18
oct.

Espaldamaceta, unplugged

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Música l'any: 2014

espaldamaceta espalda maceta _ la cantonada _tarragona _ octubre 2014

Actuació —en la presentació del número 23 d’Artiga— d’Espaldamaceta al Cafè La Cantonada (C/ Fortuny, 23 Tarragona). Un petit gran concert  ”unplugged”  en què José Juan González va repassar un bon grapat de cançons dels primers discos, ens va explicar un munt de coses divertides i anècdotes del seu darrer treball Baile Masái, amb una fantàstica improvisació final que diu molt de la seva vocació de trobador.

portada baile espaldamaceta

 

Baile Masái també s’ha editat en vinil (Gandula, 2014) i es pot trobar en la botiga digital de Gandula (aquí) o a Barcelona en Surco, Ultra-Local Records, Discos100, Revolver, BCore, Wah Wah, Dead Moon, Paradiso, i Apolo Store.

[Per cert, gràcies José Juan per portar-me el CD i el vinil]

Like this:
Share this:

18
oct.

John Abbott, The 21st Century Learning Initiative

Escrit per : Altacapa a: Educació l'any: 2014

john abbott _salou_ tarragona _ consell escolar de catalunya

Aquest matí conferència del professor John Abbott, en la XXIV Jornada de reflexió del Consell Escolar de Catalunya, que s’ha celebrat a Salou. John Abbott dirigeix The 21st Century Learning Initiative i projectes com Born to learn, té un bon coneixement dels sistemes d’aprenentatge, de com aprenem les coses i per què hi ha coses que ens costa tant aprendre. Un plaer escolar-lo i poder xerrar amb ell. Com sempre en el seu discurs s’imposa des del primer moment el sentit comú i l’evidència de que l’aprenentatge “escolar”, tal i com el coneixem és sovint poc natural en el sentit (citat pel propi Abbott) del conegut proverbi de Confunci,

Digues-me quelcom i ho oblidaré,
Mostra’m quelcom i ho recordaré,
Involucra’m i ho comprendré.

O aquest escrit d’un alumne de Toronto que el professor Abbott va recollir durant un treball d’investigació al Canadà l’any 2006, que d’altra banda diu molt d’una admirable forma d’investigar més propera als aspectes “micro” que a les grans magnituds “macro” (per fi un investigador que parla d’educació i no cita l’informe PISA !!):

“Les classes són avorrides perquè no hem de pensar què fem. Només hem de copiar el que diu el professor. Això ens fa ganduls… sento haver-ho de dir, però els professors ens feu ganduls.

Tracteu l’educació com si fos un sopar precongelat. Hem d’anar a la nevera, agafar un paquet , treure-li l’envoltori, llegir les instruccions i posar-lo al microones. Si ho fem bé ens poseu un deu.

Per a nosaltres no significa res, perquè només hem fet el que ens heu dit. Preferiríem fer la recepta nosaltres, buscar i barrejar els ingredients, treballar-ho tot el temps que fes falta i provar nosaltres la temperatura. Si després us agrada el menjar que hem fet, poseu-nos bones notes perquè significaran alguna cosa per nosaltres.”

Imprescindible Battling for the Soul of Education que us podeu descarregar aquí.

Like this:
Share this:

16
oct.

Bi-cussion

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Música l'any: 2014

bi-cussion a altafulla 16 octubre de 2014

Bi-cussion: 16 nois i una noia d’entre 12 i 20 anys que venen de l’Escola d’Art i Música de Bielefeld, una de les més grans d’Alemanya. Fan concerts arreu del món i ara actuen a Tarragona, el Vendrell, Cambrils i aquesta tarda a Altafulla. Perfecció tècnica i diversió. Quan les coses difícils semblen fàcils.

Like this:
Share this:

Arxius


  • Altacapa: Hola Eva, dissabte 18 a la tarda estaré a la Cantonada en la presentació d'Artiga, si et va bé ens veiem!
  • Eva-Trònia: Hola estimat Marius, Sóc l'Eva Cortès i Giner però quan pinte, dibuixe i faig gravats, sóc l'Eva-Trònia. A les últimes exposicions que he fet
  • Altacapa: Sóc un gran fan teu!

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]