04
des.

La Marató de tv3

Escrit per : Altacapa a: Música l'any: 2016

la marato tv3 2016

Ja tinc el disc de La marató de Tv3 d’aquest any i no puc parar d’escoltar-lo. Un munt de cançons bones. La marató 2016 es dedica a recaptar fons a favor de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals. Un bon amic va tenir un ictus fa uns mesos i va ser dur.

Like this:
Share this:

30
nov.

Bonart novembre 2016

Escrit per : Altacapa a: Revistes l'any: 2016

bonart novembre 2016

Ja tenim al quiosc el darrer número de Bonart. Un munt de coses interessants. No us perdeu l’article de Joan M. Minguet:  Contra les inauguracions?

Like this:
Share this:

30
nov.

Sopar

Escrit per : Altacapa a: Altacapa|El dia a dia... l'any: 2016

sopar 29 nov 2016

Ja vegeu que avui va d’apats. Amb l’excusa de veure Othello (Orson Welles, 1952) ens hem trobat a la Comella el Francesc, el Lluis, el Joan, l’Antoni, l’Àlvar… Finalment no hem vist la pel·lícula, però hem sopat la mar de ve per cortesia de Rufino (i l’Antoni que és un gran cuiner), i naturalment hem parlat d’un munt de coses davant del foc.

Othelo

relaxing

Like this:
Share this:

29
nov.

Dinar

Escrit per : Altacapa a: Altacapa|El dia a dia... l'any: 2016

dinar express

Avui amb el temps just i amb poca estona per dinar (amanida, hamburguesa vegetal, fruita, aigua) però gaudint del sol i els núvols.

Like this:
Share this:

25
nov.

Regina de Miguel

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Exposicions l'any: 2016

regina de miguel _capella de sant roc valls

Espectacular instal·lació de Regina de Miguel expressament concebuda per a la Capella de Sant Roc de Valls [fins el 17 de desembre de 2016]. We are a plot device: som petits i grans, estem sols i acompanyats, en el silenci i en la turbulència del soroll, aïllats en la foscor i envoltats de llums, sense estímuls i… No us la podeu perdre. Felicitats a la comissària del cicle, Marina Vives. Un luxe.

El passat dimecres, malgrat la pluja i aprofitant que estava a Barcelona (taxi a munt, taxi a vall), vaig tenir la sort de poder veure a l’Arts Santa Mònica de Barcelona, Aura Nera [fins el 8 de gener de 2017, a cura d'Oriol Fontdevila], la segona peça de Regina de Miguel que us recomano avui. Les fronteres que en la instal·lació de la Capella de Sant Roc formaven part d’un àmbit mes introspectiu i personal, pràcticament domèstic, s’eixamplen amb Aurea Nera, aquest “aire negre” que tot s’ho menja, que ens iguala, que unifica, que relaciona la cultura i la ciència, que envolta al científic i a l’artista, al pacient convalescent que, com els personatges de Thomas Mann, veuen passar els núvols al balneari, i al visitant de la sala d’art que espera marxar amb alguna cosa dins seu per què sospita que està buit.

regina de miguel _santa mònica barcelona

Like this:
Share this:

22
nov.

Espais indecisos |Laboratori del paisatge

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Exposicions l'any: 2016

1 espais indecisos

La nova proposta del Laboratori del Paisatge, liderat per Lídia Porcar des de l’Escola d’Art de Reus es diu Espais Indecisos, i es pot veure aquest dies al Museu de Reus. Un  joc de llums i ombres on l’atzar ens fa descobrir petits grans tresors, on el punt de vista subjectiu ens acosta als llocs on creix el que ningú vol, les ortigues, la pols del camí.

2 espais indecisos

3 espais indecisos

“Espais indecisos és el projecte del curs 2015-2016 dedicat al paisatge perifèric urbà, i als entorns de la ciutat no organitzats amb una funció específica. L’exposició tracta de l’anàlisi conceptual i plàstica sobre la Riera del Roquís a la part oest de Reus, on conflueixen diferents maneres d’habitar l’espai urbà amb grans contrastos i contradiccions. El resultat és una interpretació subjectiva sobre les deixalles, els extraviaments i els oblits d’aquest tipus d’espais.”

4 espais indecisos

[Museu de Reus (plaça de la Llibertat)][del 27 d'octubre al 3 de desembre de 2016]

Like this:
Share this:

21
nov.

Despullant la capsa

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2016

1 capsa ambulant d'artistes

2 capsa ambulant d'artistes

El projecte de mediació del Teler de Llum, Capsa ambulant d’artistes, endegat fa uns anys, arriba a la seva fi amb aquesta exposició que deconstrueix les accions i iniciatives preses. L’exposició està formada per activitats participatives coordinades per Ester Canals i Joan Rioné. No us perdeu la intervenció poètica de Magda Guillén !!

3 capsa ambulant d'artistes

[magatzem 2 de la Tabacalera (aquí) | Tarragona][Dsbt 19, 11-14h / 17-20h |Dmg 20, 11-14h |Dsbt 26, 11-14h / 17-20h |Dmg 27, 11-14h]

4 capsa ambulant d'artistes

Like this:
Share this:

16
nov.

Plural Femení | L’emergència 1976-1990

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2016

plural femení l'emergència 1976-1990 MAMT tarragona novembre 2016

Inauguració de l’exposició Plural Femení (l’emergència 1976-1990), dones artistes a les comarques de Tarragona. Peces de Sara Berga, Mar Borrajo, Ester Fabregat, Mariona Moncunill, Ariadna Parreu, Núria Rion, Marta Roigé i Anduluplandulu (Elisabet Díez Rodríguez). Diversitat d’estils i interesos, formats, materials, metodologies, formes… Gran treball del comissari de l’exposició, l’amic Antonio Salcedo, en la selecció i en el catàleg que ens permet contextualitzar el treball de les artistes.

Amb aquesta exposició, la quarta del cicle Plural Femení, es dóna veu a la producció creativa de les dones de les comarques de Tarragona, una quarantena d’artistes amb veu pròpia que cal tenir en compte.

2 plural femení l'emergència 1976-1990 MAMT tarragona novembre 2016

3 plural femení l'emergència 1976-1990 MAMT tarragona novembre 2016

[Museu d'Art Modern de Tarragona][Santa Anna,8 43003 Tarragona - 977 235 032][Del 16 de novembre de 2016 al 15 de gener de 2017]

Like this:
Share this:

15
nov.

Desvio | Pep Escoda

Escrit per : Altacapa a: Fotografia|Llibres l'any: 2016

pep escoda desvio

Crec que ahir va ser el darrer dia per veure l’exposició de fotografies de Pep Escoda, que s’han concretat en el fotollibre Desvio. M’ha resultat molt interessant resseguir part del procés creatiu documentat en la mostra, ja que normalment aquests aspectes poques vegades surten a la llum. Com a lev motiv l’obra —que m’agrada tant— Descubriendo el paisaje autóctono de Jhon Brincherhoff Jackson. Molt recomanable.

desvio pep escoda

Like this:
Share this:

13
nov.

Codonyat, anec

Escrit per : Altacapa a: Gastronomia l'any: 2016

codonat 1

 

codonyac 2

Ens encanta la cuina! Hem preparat els codonys que ens van regalar per Tots Sants (per cortesia de Leila i F). Amb la recepta que ens van donar. Tallats a trossos, que hem bullit 25 minuts. Després hem pesat la polpa (700 grams) i hem afegit 400 grams de sucre. És a dir, uns 600 grams de sucre per cada 1000 grams de polpa, tot i que ens havien dit que es pot posar fins uns 800 g per cada kg de polpa.

codonyac 3

Uns 45 minuts remenant tota la barreja a foc lent.

codonyac 4

Deixar refredar i omplir uns quants pots.

codonyac 5

I per dinar hem preparat ànec amb reducció de taronja amb patates al forn.

anec

Postres de temporada: magranes i caquis.

magrana

caquis

Like this:
Share this:

Arxius

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]