20
maig

Àngel Pomerol | Nova Babilònia 2.0.

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2015

angel pomerol crai 0

 

angel pomerol crai 1

Inauguració aquesta tarda al CRAI-URV de l’expo d’Àngel Pomerol Nova Babilònia 2.0. i presentació del fanzine número 4 de la sèrie de l’Aula d’Art sobre comissariat. Per un costat una àmplia mirada al treball de l’artista Àngel Pomerol, que posa de manifest la coherència de les seves intervencions i reflexions, i després un punt d’ironia sobre la situació actual de la vivenda al nostre país.

[del 20 de maig al 17 de juny de 2015] [CRAI Campus Catalunya de la URV | Tarragona]

Like this:
Share this:

19
maig

Bonart juny-juliol 2015

Escrit per : Altacapa a: Revistes l'any: 2015

Portada bonart num 170 juny juliol 2015

 

Ja tenim al quiosc el número 170 de la revista Bonart, 130 pagines d’anàlisi i informació artística.

Imprescindible “El malesntès de l’art” de David G. Torres: “Enfront de l’art contemporani està instal·lada la rara idea del significat i la significació, quan una de les bases de les pràctiques artístiques té a veure amb la literalitat”.
Molt interessant l’article que repassa les novetats que es poden veure a la Biennal de Venècia, que signen Xavier Barral i Altet, Ricard Planas, Imma Merino, Gabriel Ventura, Mercè Alsina, Joan Gil Gregorio, Pilar Parcerisas i Albert Mercadé.

Like this:
Share this:

18
maig

25 números d’Artiga !!

Escrit per : Altacapa a: Revistes l'any: 2015

ARTIGA _ 25 00

Like this:
Share this:

15
maig

Art de nit | 16 de maig 2015

Escrit per : Altacapa a: Galeries d'art/museus l'any: 2015

nit dels museus 2015

Viatge a la constel·lació museu. Explorant la immensitat del mar, una proposta del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona

“Itinerari guiat –realitzat amb el Trenet turístic– pels museus i institucions de Tarragona participants en la Nit dels Museus. A partir del concepte “Mar”, s’articularà la visita a través de la peça seleccionada per cadascun dels centres participants.

Activitat organitzada per Auriga Serveis Culturals
Horari: 19:30 h a 00:00 h.
Localització: CaixaForum Tarragona, Estació Creactiva, Museu del Port de Tarragona, Museu Bíblic Tarraconense, Museu Diocesà de Tarragona, Museu d’Art Modern de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i Museu d’Història de Tarragona.

Activitat gratuïta amb reserva prèvia. Places limitades
Informació i reserves a: reserves@aurigasc.com i 977 22 54 94″

Like this:
Share this:

14
maig

Àngel Pomerol | Espai/volum

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2015

angel pomerol crai tarragona maig 2015

El proper dia 20 de maig inauguració de la darrera exposició del cicle del curs de comissariat 2014-2015 i organitzada per l’Aula d’Art de la URV. Es presenta l’obra del artista Àngel Pomerol, NOVA BABILÒNIA 2.0 Comissariada per Bea Virgòs, Susi Marqués , Angels Sancho i Meritxell Alegret.

angel pomerol crai tarragona maig 2015 _00

El mateix dia s’inaugura la instal·lació La plusvàlua està pels núvols organitzada pel Teller de Llum de l’Ajuntament de Tarragona i que romandrà de forma permanent al Patí de del Campus de Lletres de la URV.
Aquesta obra es també de l’artista Àngel Pomerol i es la primera de la sèrie MONUMENTS, que el Teller de Llum te previst que tingui continuïtat amb altres obres i artistes en espais públics de Tarragona.

Like this:
Share this:

13
maig

Síria, la paraula de l’exili | David González

Escrit per : Altacapa a: Exposicions|Fotografia l'any: 2015

siria la paraula de l'exili 1 _ port de tarragona maig 2015

Més d’onze milions de sirians a fugir de casa seva a Síria a conseqüència de la guerra, i com passa tantes vegades el que era notícia fa uns mesos és ara un record llunyà. Les fotografies de David González posen cara  al drama. Descobrim persones com nosaltres, amb il·lusions i passions, que es preocupen i pateixen, que somriuen i també ploren.

[Síria, la paraula l'exili | David González][del 24/04/2015 al 07/06/2015][Tinglado 4 del Moll de Costa | Tarragona]

siria la paraula de l'exili 2 _ port de tarragona maig 2015

 

Like this:
Share this:

08
maig

Jordi Fulla

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2015

jordi fulla _ tinglado 2 port de tarragona _ març 2015 01

 

Potser el que més m’agrada de l’obra de Jordi Fulla  (Igualada, 1967) és precisament el que no es veu mai: tot el que hi ha darrera de cada peça. El procés de recerca previ que fa que l’artista es decanti per un punt de vista, per un objecte, per gamma cromàtica, per un format…

jordi fulla _ tinglado 2 port de tarragona _ març 2015 02

jordi fulla _ tinglado 2 port de tarragona _ març 2015 03

[Llindars en el punt immòbil del món que gira][Jordi Fulla][Tinglado 2 del Moll de Costa][Tarragona][del 27 de març al 17 de maig de 2015]

 

 

Like this:
Share this:

Pau López _Pero yo ya no soy yo, ni mi casa es ya mi casa 00

Primeres conclusions del projecte Pero yo ya no soy yo, ni mi casa es ya mi casa que ha portat a terme al llarg del mes d’abril el Pau López i que es podrà veure a finals de juny en una exposició dels diferents participants en la convocatòria “Transmissions” realitzada a Tarragona en el marc d’El Teler de Llum i gràcies a Kunstainer.

Pau continua explorant les organitzacions socials que segueixen camins secundaris, carrerons que poca gent transita, llocs poc visibles però que són un reflex —a escala reduïda— del que passa en el carrer major, en la plaça de poble.

Pau López _Pero yo ya no soy yo, ni mi casa es ya mi casa 01

Like this:
Share this:
transmissions _ pau lopez _ tarragona _ maig 2015 _00
Like this:
Share this:

04
maig

Dalí | Violetes Imperials

Escrit per : Altacapa a: Galeries d'art/museus l'any: 2015

Violetes imperials _ salvador dali

El Dalí que m’agrada és el més simbòlic i de metàfores subtils. Potser no és el molt escenogràfic, segurament ens fa pensar i no produeix un Oooh! d’entrada sinó de sortida.  Des de fa uns mesos podem veure al Teatre Museu Dalí a Figueres Violetes Imperials, una obra de 1938, que inicialment va ser comparada pel MoMa de Nova York i que ara justifica per si sola una escapada a la capital de l’Alt Empordà.

La suma de visitants al Teatre-Museu Dalí, el castell de Púbol i la Casa Salvador Dalí de Portlligat va arribar l’any 2014  a 1.535.070, record absolut entre els museus de pagament [aquí podeu trobar dades del Departament de Cultura del 2013], un artista que malgrat algunes crítiques atrau multituds i que no deixa a ningú indiferent.

museu dali 00

Like this:
Share this:

Arxius


  • francesc llunart francisco: Vaig visitar la exposició, al exposarse temas aliens al art que m'envolta, hem va agradar les obras presentades, per la seva técnica i materiales em
  • Nightwing80: El plaer va ser meu! :-)
  • Altacapa: Ei! Gràcies a tu que com qui diu em vas inocular el cuquet de la ceràmica fa 10 anys... i no ha parat de créixer!

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]