24
oct.

Rubén Perdomo | The Grey

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Exposicions|Fotografia l'any: 2016

rube pardomo

Kiri, l’arbre de la vida, funciona com un gran collage fotogràfic on Rubén Perdomo (Santa Creu de Tenerife, 1968) ens mostra amb sensibilitat i elegància el silenci i la solitud de l’alcova, de l’espai íntim, del lloc on passen tan coses importants de l’ esfera privada. Una mostra que s’emmarca dins del programa oficial del Festival Internacional de fotografia Scan Tarragona, amb un gran text de l’Antonio Luque que s’ha de llegir atentament.

[Rubén Perdomo | Kiri][The Grey | C. Sant Llorenç, 3 | Tarragona][del 22 d'octubre al 25 de novembre de 2016]

Like this:
Share this:

22
oct.

Scan 2016 | Full Contact

Escrit per : Altacapa a: Artistes i creadors|Fotografia l'any: 2016

full contact tarragona 2016 00

 

full contact tarragona 2016 11

Segon dia d’activitat intensa al Full Contact, una de les iniciatives que més m’agraden de Festival Internacional de Fotografia Scan. Un plaer poder xerrar amb Candela Sotos, Fernando Máselli, Juanan Requena (increïble el seu foto llibre Al borde de todo mapa). També poder saludar al David G. Torres, Pep Escoda o Ramon Sicart, dinar amb Sergi Grau, el cafè amb Martí Gasull, Yurian Quintanas i Salvi Danés, o poder assistir a la conferència de Gonzalo Golpe. Felicitats als organitzadors que amb recursos en caiguda lliure han aconseguit mantenir un bon nivell en un Scan on els artistes són els protagonistes.

full contact tarragona 2016 44

full contact tarragona 2016 33

Full Contact és un punt de trobada que pretén establir intercanvis, així com generar xarxes, ponts i sinergies entre els Full Contact Artists (FCA), —artistes/fotògrafs emergents— per una banda, i per l’altra, els Full Contact Followers (FCF) agents del món de l’art —com són els comissaris independents, els directors de festivals, les galeries, els centres d’art o els editors— amb l’objectiu d’incentivar les col·laboracions i promoure les relacions artístiques i comercials entre ambdós col·lectius.”

full contact tarragona 2016 22

Like this:
Share this:

20
oct.

Scan 2016 | Talent Latent

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Exposicions|Fotografia l'any: 2016

scan 2016 tarragona talent latent Felix R Cid

La fotografia emergent internacional inaugura el Festival Internacional de Fotografia Scan 2016 amb una mostra de treballs molt interessants que recorren estils i formats diversos. M’ha sorprès el muntatge i la selecció d’obres amb autors que tenen una mirada molt personal. No us la perdeu. [Félix R. Cid, a la imatge de dalt][ Mária Švarbová a sota]

scan 2016 tarragona talent latent Mária Svarbová

[Scan 2016|Talent Latent][del 19 d'octubre de 2016 al 8 de gener de 2017][Tinglado 2|Moll de Costa Port del Tarragona]

Like this:
Share this:

llibres

L’amic Antonio Salcedo em va dir: “Agafa els que vulguis, segur que en treus profit, a mi ja no em caben a casa”. Dit i fet, una caixa plena. Wow! Aquest vespre ja tinc diversió. Moltes gràcies.

[i la cassola d'arròs que m'han preparat uns bons amics avui a l'Hospitalet de l'Infant, per cortesia de Francesc Sabaté. La sobretaula curteta, començàvem un Seminari de Coordinació entre escoles i el temps vola. Moltes gràcies !!]

arros 000

Like this:
Share this:

18
oct.

Bon dia!

Escrit per : Altacapa a: Pobles i ciutats l'any: 2016

bon dia tarragona _18 d'octubre de 2016

…comença un nou dia.

Like this:
Share this:

17
oct.

Comencem la setmana fent esport!

Escrit per : Altacapa a: Altacapa l'any: 2016

fem esport 2

Like this:
Share this:

14
oct.

Artiga 29

Escrit per : Altacapa a: Revistes l'any: 2016

portada artiga 29

ARTIGA 29 sortirà dimarts 18 d’octubre de 2016

Es distribueix gratuïtament junt amb el diari EL PUNT- AVUI a la demarcació de Tarragona

CONTINGUTS

TEMA DE DEBAT:  La fotografia contemporània. FOTOGRAFIA: Fotografies domèstiques i el valor de les memòries personals com a patrimoni col·lectiu. FESTIVAL SCAN: «Talent Latent»; Full Contact; «Scan Photobooks»; Scanoff; «Plural femení»; Noves analogies. CREACIÓ: Alfred Porres Pla. DESTACATS: Irene González; Carmen Peralta; Jordi Abelló; Camil·la Pérez; Jaume Rocamora; Marie-France Veyrat; Escola d’Art i Disseny de Reus. Premi FAD 2016; Carles Pujol; Projectes art contemporani Galeria Sicart; XX Biennal d’art contemporani captal; Francesc Vidal; Josep Maria Ribas i Prous. ACCIONS I EXPOSICIONS: Eufònic; Àlvar Calvet; Marcel Pey; Josefa Tolrà; Jordi Colomer. MIRADA EXTERIOR: Mona Hatoum a la Tate Modern de Londres; «Nothing But Blue Skies» a Les Rencontres de la photographie d’Arles. INICIATIVA: El Convent de les arts d’Alcover.

COL·LABORADORS: Esther Canals, Patrícia Carles, Cèlia del Diego, Màrius Domingo, Aida Marín, Francesc Perramon, Jordi Ribas, Assumpta Rosés, Antonio Salcedo i Jon Uriarte.

A partir de la setmana següent es podrà trobar als PUNTS DE DISTRIBUCIÓ:

Tarragona: Museu d’Art Modern, Antiga Audiència, Tinglado 1 Port de Tarragona, CaixaForum Tarragona, Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, CRAI del Campus Catalunya de la URV, Serveis Territorials de Cultura Generalitat.
Reus: Galeria Anquin’s, Galeria Antoni Pinyol, Centre de Lectura, Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus.
Amposta: Lo Pati. Centre d’Art Terres de l’Ebre, Escola d’Art ESARDI. Tortosa: Escola d’Art i Disseny de Tortosa.
Valls: Museu de Valls – El Vendrell: Galeria Camila Pérez – Cambrils: Centre Cultural Municipal – Barcelona: Arts Santa Mònica Centre de la Creativitat.

També podreu descarregar-vos la versió digital a www.artiga.cat
Seguiu-nos a www.facebook.com/artiga.tarragona

Like this:
Share this:

13
oct.

De sobte

Escrit per : Altacapa a: Altacapa l'any: 2016

onades 1

De sobte deixa de ploure i anem a l’espigó a veure les onades. De sobte M es gira i em somriu amb els ulls molt oberts. De sobte un avió supersònic trenca la barrera del so i molta gent en trenta quilòmetres a la rodona diu: un avió supersònic ha trencat la barrera del so. De sobte em faig un tall al dit preparant l’amanida. De sobte algú diu la paraula estructura. De sobte arriba el carter amb un paquet. De sobte sona el mòbil, número desconegut, contesto i una veu em diu: perdó, m’he confós. De sobte penja. De sobte recordo la veu, feia temps que no la sentia. De sobte marxa la llum. De sobte es trenca una copa de vidre. De sobte encenem espelmes. De sobte un ocell blau s’atura un instant en la barana de la terrassa. De sobte arriben uns amics a casa amb una ampolla de vi. De sobte escolto la cançó True love will find you in the end. De sobte recordo que és una cançó trista que em fa sentir molt sol. De sobte es fa fosc i surto al carrer en l’alta nit. De sobte torna a ploure. De sobte em mullo. De sobte estic mort de fred, congelat. De sobte arribo a casa i em dutxo amb aigua bullint. De sobte em desperto, són les 3 de la matinada. De sobte no sé què somiava. De sobte agafo el mòbil i faig una trucada al número desconegut del matí. De sobte algú respon, tan ràpid que sembla que m’esperava. De sobte la veu diu: és una broma? No, no és una broma, dic, sóc jo. De sobte penjo. De sobte un llamp il·lumina la nit. Després s’escolta, de sobte, un tro molt lluny.

onades 2

Like this:
Share this:

12
oct.

Jam session

Escrit per : Altacapa a: Música l'any: 2016

jam sessions

No hi ha res com passar una tarda de pluja fent una jam session amb els amics.

Like this:
Share this:

09
oct.

Mantis a Sitges

Escrit per : Altacapa a: Cinema/teatre l'any: 2016

the deadly mantis 00

Grans descobertes al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges 2016, com ara la pel·lícula The Deadly Mantis (Nathan Juran, 1957), una petita meravella que hauria fet les delícies de l’amic Jordi Abelló. This was the day that engulfed the world in terror, llegim en el cartell.

mantis

Gran finde, considerant que l’organització del festival té “marge de millora”. Llarges cues per arribar a sales quasi plenes, gent entrant i sortint de la sala amb la llinerna del mòbil, això sí, tots els mòbils en silenci. Per no parlar del programa: em va resultar més fàcil entendre la teoria quàntica de camps i la fòmula d’Abraham-Lorentz que en forma part. L’any que ve repetim.

sitges 2016 000

Like this:
Share this:

Arxius

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]