28
abr.

El presentiment | Display abril 2016

Escrit per : Altacapa a: accions / performers|Graffitis l'any: 2016

display abril 2016

El Presentiment. Missatges creats per Espai en Blanc en la seva proposta “pel pensament com una activitat col·lectiva”, ens agrada asseure al sofà i no pensar, distreure’ns, vagarejar, somicar… però la realitat és dura i s’imposa amb el seu fred i la seva mala llet.

En el circuit Display, fins al 21 de maig de 2016 als carrers de Tarragona:

C/ Ixart 1. Plafó a la façana de la botiga bressol Vallès.
C/ Méndez Núñez 3. Plafó entre el Cafè Teatre i Decoración Interiorismo Vázquez.
C/ Ramon i Cajal 54 bis. Plafó a la cruïlla amb el carrer Pere Martell.
C/ Gasòmetre 1. Dos plafons a la façana lateral de la Biblioteca Pública de Tarragona.
C/ Cardenal Cervantes 37. Plafó a la paret lateral del supermercat Consum.
Plaça Imperial Tàrraco 1. Dos plafons a l’entrada de l’Espai Jove La Palmera.

display abril 2016 3

display abril 2016 2

[Display, Mostra d’Art al Carrer, és un projecte de l’Associació Cultural Laboratori Visual que va començar l'any 2006 proposant-se com un suport urbà per a projectes artístics i que en l'actualitat desenvolupant les seves propostes dins la programació del centre d’art El Teler de Llum.]

Like this:
Share this:

27
abr.

Artiga 28 | abril 2016

Escrit per : Altacapa a: Revistes l'any: 2016

El número 28 d’ARTIGA sortirà el proper divendres 29 d’abril de 2016. Es distribueix gratuïtament junt amb el diari EL PUNT- AVUI a la demarcació de Tarragona.

portada ARTIGA 28 _ abril 2016

CONTINGUTS

TEMA DE DEBAT:  Les residències d’artistes. CREACIÓ: Premi taronja 2016. EXPOSICIONS: El MAMT compleix 40 anys; Ciprian Homorodean. «Llar, dolça llar»; «Capella de Sant Roc. 30 anys d’art contemporani»; Galeria silvestre; The Grey Square; 1r premi d’art contemporani de la Fundació Privada Reddis; Strobe; «L’Horitzó invisible»; «Fairy Tales»; Alba Sotorra. «Aquelles bombes sobre Kobane». DESTACATS: Pure Beauty; Eugeni Forcano; Corpus delicti; Miquel Paton; Gabriel Casas; Ethel Martí; Diego Latorre; Ian Waelder; Jaume Vidal; Maria Cemeli; «Seguimos estando hasta el coño»; Asbel Esteve. MIRADA EXTERIOR: Espais alternatius a Madrid; Shana Moulton al Palais de Tokyo. INICIATIVA: Addend.

COL·LABORADORS

Natàlia Borbonès, Màrius Domingo, Pablo España, David G. Torres, Daniel Gasol, Aida Marín, Raquel Medina, Blai Mesa, Assumpta Rosés, Roser Royo, Antonio Salcedo i Anna Zaera.

A partir de la setmana següent es podrà trobar als PUNTS DE DISTRIBUCIÓ:

Tarragona: Museu d’Art Modern, Antiga Audiència, Tinglado 1 Port de Tarragona, CaixaForum Tarragona, Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, CRAI del Campus Catalunya de la URV, Serveis Territorials de Cultura Generalitat.
Reus: Galeria Anquin’s, Galeria Antoni Pinyol, Centre de Lectura, Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus.
Amposta: Lo Pati. Centre d’Art Terres de l’Ebre, Escola d’Art ESARDI. Tortosa: Escola d’Art i Disseny de Tortosa.
Valls: Museu de Valls – El Vendrell: Galeria Camil·la Pérez – Cambrils: Centre Cultural Municipal – Barcelona: Arts Santa Mònica Centre de la Creativitat.

També podreu descarregar-vos la versió digital a www.art-tarragona.com

Like this:
Share this:

25
abr.

Cristina Ferré | The Grey Square

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2016

cristina ferre 2

Ja sabeu com comença Anna Karènina, la famosa novel·la de Lev Tolstoi: “Totes les famílies felices s’assemblen. Cada família dissortada ho és a la seva manera.” Cristina Ferré li dona la volta a la cita i planteja en Sospito que la gent conspira per a fer-me feliç, que la felicitat de les persones (i dels grups familiars o de veïns, o de socis el Nàstic) és individual i diferent en cada cas i en cada context.

Potser finalment la dissort sí que ens fa iguals.

cristina 1

cristina ferre 3

[del 23 d'abril al 20 de maig  de 2016][The Grey Square][carrer Sant Llorenç, 3 | Tarragona]

Like this:
Share this:

23
abr.

Roger Roig i Hugo Prades| Patufet, on ets?

Escrit per : Altacapa a: Llibres l'any: 2016

roger roig i hugo prades

El gran Hugo Prades i l’amic Roger Roig signant exemplars de Patufet, on ets? (Cossetània, 2015), una de les sorpreses d’aquest Sant Jordi. Un dia excel·lent per a que els ratolins de biblioteca sortim al carrer.

patufet on ets

Like this:
Share this:

21
abr.

Josep Maria Esquirol | La resistència intima

Escrit per : Altacapa a: Llibres l'any: 2016

la resistencia intima

La proximitat, el plaer de veure un got d’aigua fresca, xerrar amb un amic, abraçar els pares, fer una passejada fins el forn i comprar una barra de pa, mirar els núvols, la lluna plena o la pluja. Fer una carícia. Dir t’estimo, bon dia, bona nit. Fer una partida d’escacs o jugar als parxís amb un veí. Menjar-se un ou fregit, una taronja, una maduixa. Despertar-se en plena nit, no sé, a les quatre de la matinada, i mirar per la finestra i veure un cotxe vermell que s’allunya a tota velocitat. Arribar a casa, seure al sofà i treure’s les sabates. Que algú ens digui Adéu!, o ens miri als ulls quan ens parla. Donar les gràcies, que ens les donin. Completar un sudoku o un encreuat. Un gat que creua el carrer, es gira i ens mira. Llegir La resistència íntima del filòsof Josep Maria Esquirol.

Like this:
Share this:

19
abr.

Platja Llarga | Tarragona

Escrit per : Altacapa a: Pobles i ciutats l'any: 2016

platja llarga _abril 2016

Hi ha paraules molt boniques i que m’agraden però que quasi no dic mai i poques vegades escric. Una podria ser CAPVESPRE, que el DIEC2 defineix com crepuscle vespertí, part de la tarda quan el sol ja s’ha post. Al capvespre.

Like this:
Share this:

18
abr.

Fira d’Art de Tarragona 2016

Escrit per : Altacapa a: Artistes i creadors l'any: 2016

fira d'art tarragona 2016

Dissabte vam tenir una bona oportunitat per veure el treball d’alguns artistes del territori a la Rambla de Tarragona, en la 6ena Fira d’Art. Bon temps i bon ambient, i crec que bones vendes. Vaig trobar a faltar alguna proposta més arriscada, que potser sí estava present altres anys. Balanç positiu.

CARTELL++FIRA+ART+2016

Like this:
Share this:

15
abr.

Joaquim Chancho

Escrit per : Altacapa a: Artistes i creadors|Educació l'any: 2016

joaquim chancho - jo pinto 2016

Un plaer assistir a la classe magistral de l’artista Joaquim Chancho en la Jornada de divulgació de projectes d’arts visuals que ha organitzat avui l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, també poder compartir taula amb ell i alguns dels protagonistes de la Jornada.

Em quedo amb la idea repetida per l’artista al llarg de la seva intervenció: hem de veure/viure les obres d’art en directe, sense intermediaris. Un al·legat que podríem titular “En favor de la pintura”.

Like this:
Share this:

14
abr.

Marcel Pey | The Liquid Dark

Escrit per : Altacapa a: Llibres|Poesia l'any: 2016

marcel pey _ the liquid dark

Presentació del darrer llibre de Marcel Pey, The Liquid Dark (Arola Editors, 2015).  Amb una obra poètica dilatada que arrenca amb Blind Machine (1971) i va continuar amb Ash (1974), Anamorfosis (1974), El poema de Candy Darling (1975), Scarlett (1976), Alone (1978), Tenebrae (1983), A Noise in the Night (1983-87), per citar només algunes, on destaquen la coherència i la voluntat de seguir un camí propi que no fa concessions i continua en la seva tasca com a cineasta amb peces fílmiques que segueixen la brillant l’estela underground com ara Overkill (1977) que es va poder veure durant la presentació. En fi, val la pena tenir aquest volum, que per si mateix és una petita obra d’art, i passar una bona estona llegint els seus poemes.

marcel pey _ the liquid dark 1

Like this:
Share this:

10
abr.

Camil·la Pérez | Opera Lutum

Escrit per : Altacapa a: Ceràmica|Exposicions l'any: 2016

camil·la perez _ opera lutum 0

camil·la perez _ opera lutum 1

camil·la perez _ opera lutum 2

Inauguració d’Opera Lutum, una de les mostres de ceràmica més rodones de la ceramista Camil·la Pérez.

En ¿Cómo mueren los objetos? ideas sobre la estética en el objeto de uso (Universidad Nacional de Colombia, 2011), David Esteban Rodríguez Villate sintetitza els tres valors o dimensions dels objectes: un valor o dimensió física (que respon als estímuls sensorials), un valor o dimensió pràctica (usabilitat) i un valor o dimensió simbòlica (on trobem els continguts de significació social, personal, moral o ètica).

Camil·la Pérez destil·la les tres dimensions dels objectes i els sintetitza en peces evocadores, contundents, fràgils, molt madures i pensades però també amb un punt d’expontaneïtat. Una dimensió física que ens acosta a peces ceràmiques que podrien ser de ferro, fusta o vidre, amb qualitats sensorials perceptibles al tacte, a l’oïda, a la vista, fins i tot al gust si poguéssim beure aigua amb alguna d’elles. La dimensió pràctica està evocada en la història secreta que acompanya cada obra: oficis artesans pràcticament oblidats, tasques agràries ancestrals, feines domèstiques en desús. I finalment una dimensió simbòlica patent en l’evocació de calzes, sagraris o lipsanoteques situades respectuosament sobre l’altar de la capella, o els estris i eines que “simbolitzen” un estil de vida tranquil i pròxim, on l’objecte i la mà formaven una unitat. Objectes fràgils, com la nostra memòria, com el que som, com la pròpia vida. Objectes que ens acompanyen, que sobreviuen a mudances, a separacions, a oblits, que van de mà en mà i finalment estan aquí, davant nostre.

camil·la perez _ opera lutum 4

[Capella de Sant Joan | Plaça de la Vila | Vilafranca del Penedès][del 9 d'abril al 15 de maig de 2016]

Like this:
Share this:

Arxius

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]