18
maig

Divendres, relax, música

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Música l'any: 2018

Després d’una setmana molt intensa, arriba el divendres. Música de Shostakovitch i sopar amb els amics.

Like this:
Share this:

18
maig

El poder de la imatge|World Press Photo 2018

Escrit per : Altacapa a: Exposicions|Fotografia l'any: 2018

Les imatges són poderoses. Ens fan entendre la complexitat de la realitat, els matisos del món, el que està ocult, el que tenim lluny i —moltes vegades— el que està ben a prop.

[CCCB | Montalegre, 5 – 08001 Barcelona][del 28 d’abril al 27 maig 2018]

Like this:
Share this:

18
maig

La llum negra | CCCB

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2018

Enlluernats pel que va suposar els anys 60 del segle passat en el món de l’art i la cultura oblidem, a vegades, els anys immediatament posteriors al la Segona Guerra Mundial. La llum negra en el CCCB, ens permet donar una ullada a la creació artística dels 50, les seves influències, ramificacions, orígens… Una proposta que permet descobrir artistes amagats o poc coneguts al costat de figures consagrades.

“L’exposició tracta sobre la influència que les diferents tradicions secretes han exercit en l’art contemporani des dels anys cinquanta fins a l’actualitat. Presenta unes 350 obres d’artistes tan dispars com ara Antoni Tàpies, Agnes Martin, Henri Michaux, Joseph Beuys, Ulla von Brandenburg, William S. Burroughs, Joan Jonas, Jordan Belson, Goshka Macuga, Kenneth Anger, Rudolf Steiner, Alejandro Jodorowsky, Francesco Clemente i Zush [més info aquí]”

[CCCB | Montalegre, 5 – 08001 Barcelona][del 16 maig al 21 octubre 2018]

Like this:
Share this:

14
maig

Bibliotaca Popular de Valls

Escrit per : Altacapa a: Pobles i ciutats l'any: 2018

Visita a la Biblioteca Popular de Valls, que celebra el seu centenari.

“El 21 d’octubre de 1916, amb motiu de Santa Úrsula, es va col·locar la primera pedra de la que seria la Biblioteca Popular de Valls, en presència d’Eugeni d’Ors i de les autoritats locals i de la Mancomunitat. Dos anys més tard, el 23 de juny de 1918, per la Festa major de Sant Joan, va tenir lloc la seva inauguració, esdevenint la primera biblioteca construïda per la Mancomunitat de Catalunya. L’edifici noucentista, projectat per l’arquitecte Lluís Planas, va posar en funcionament el seu servei bibliotecari el 16 de juliol d’aquell mateix any. Des de llavors, la ciutat de Valls ha gaudit de cent anys ininterromputs de servei públic de biblioteca, un element clau i indispensable per la xarxa cultural i de divulgació del coneixement a la nostra ciutat i al conjunt del país. [llegiu més aquí]”

Like this:
Share this:

14
maig

Bonart | maig 2018

Escrit per : Altacapa a: Revistes l'any: 2018

La col·lecció Beep d’art eletrònic és portada en el número de maig de Bonart, amb un article a les pàgines interiors d’Aina Mercader.

Aquest mes textos de Ricard Planas i Camps, Daniel Giralt-Miracle, Joan M. Minguet, Montse Badia, David G. Torres, Pilar Parcerisas, Vicenç Altaió, Luis Antonio de Villena, Xavier Barral i Altet, Arnau Puig, Aina Mercader, Natàlia Lloreta, Gisela Chillida, Mercè Vila i Rigat, Arnau Puig, Núria F. Rius, Jordi Garrido, Pilar Parcerisas, Anna Maria Camps.

Like this:
Share this:

11
maig

Estiu

Escrit per : Altacapa a: Pobles i ciutats l'any: 2018

L’estiu ja treu la poteta…

Like this:
Share this:

08
maig

Lídia Porcar | La Grey

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Exposicions l'any: 2018

Els darrers treballs de Lídia Porcar recorren la iconografia del segle XX amb una lectura molt particular, un món ple de signes, imatges que que ens resulten conegudes i que de forma additiva o sostractiva, amb juxtaposicions i acostaments, creant camps de color que tenen ritme propi, formen un univers molt personal. Amor, ja sabeu: afecte, estima, inclinació, tendresa, passió, adoració, afició, predilecció. I també, en la frontera, els seus antònims: desafecció, llunyania, distància.

Molt bon treball.

[La Grey | C. Sant Llorenç, 3 | Tarragona][del 5 de maig al 15 de juny 2018]

Like this:
Share this:

Sorprenent i suggeridor treball a quatre mans del fotògraf Ramon Cornadó i l’escultora Bétrice Bizot que han titulat Inner landscapes. L’esperit de les ruïnes del romanticisme projectades al segle XXI. Molt bona feina. Gran text en el catàleg de Francesc Perramon. Recomanable.

[Museu d’Art Modern de Tarragona | C/ Sta Anna, 8| Tarragona][Inner Landscapes][del 3 maig al 10 de juny de 2018]

Like this:
Share this:

02
maig

Roger Caparó | MAMT

Escrit per : Altacapa a: General l'any: 2018

Roger Caparó, guanyador del 38è premi d’escultura de la Biennal d’Art 2017 de la Diputació de Tarragona, presenta al Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT) l’exposició Clots, que aprofundeix en la seva personal mirada sobre el camp i el paisatge agrari, amb les implicacions que té en un mon en constant canvi, on sembla que només les “coses noves” tenen valor. Molt bona exposició. Imprescindible la nevera (a dalt us deixo un fragment!), una peça per recordar.

[Museu d’Art Modern de Tarragona | C/ Sta Anna, 8| Tarragona][Del 26 d’abril al 10 de juny de 2018]

Like this:
Share this:

La ceramista de Masllorenç (Baix Penedès) Anna Hierro Anglés presenta les seves creacions a Valls, a la Sala Sant Roc [Una cosa porta a l’altre |C/ Jaume Huguet, 1 | del 27 d’abril al 13 de maig de 2018], en una exposició de peces ceràmiques, vidre i vitralls. Bon treball d’investigació sobre la forma, que intenta fugir dels camins més trillats i utilitaris, i també molt remarcables les textures, sorprenents per la seva diversitat i qualitat en els matisos, amb un bonic joc de llums i ombres.

Like this:
Share this:

Arxius

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]