02
març

Marie-France Veyrat | Modularte

Escrit per : Altacapa a: General l'any: 2015

veyrat

Si esteu per Madrid no us perdeu l’expo de Marie-France Veyrat a Alicia Rey Galería Arte Contemporaneo [Salitre, 7. 28012 Madrid]

Modularte, como ha venido a titular la artista, es un conjunto de módulos repetidos en los que el espectador encontrará simetría, equilibrio y sinergia dada la estructura expositiva que nos permite entrar y jugar en este “bosque” de piezas que tienen como origen la síntesis química del material que son materia prima para la obtención de este conjunto matérico natural.”  (del full de sala de la galeria Alicia Rey)

[fins al 6 de març de 2015]

Like this:
Share this:

02
març

Universus, tot a punt

Escrit per : Altacapa a: Comissariat|Exposicions l'any: 2015

univerus _ imatge

Tot a punt. El proper dia 12 de març, dijous, a les 19.00, inauguració de Universus, una mostra dels darrers treballs de Rosa Ciurana. Simplicitat en la concepció de l’espai i claredat expositiva.

[Tinglado 4 del Moll de costa del port de Tarragona]

Like this:
Share this:

27
feb.

Manuel Alcalà | Espais vitals cinètics

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2015

manuel alcala _ tarragona febrer 2015 0

Manuel Alcalá (Guadix, Granada, 1946) juga amb el color, amb la línia, amb la percepció. Crea un ordre nou i amb aquest patró classifica llums i ombres, profunditats, espais.

manuel alcala _ tarragona febrer 2015 1

[Palau de la Diputació |Passeig de Sant Antoni, 100 |Tarragona][del 06/02/2015 al 15/03/2015]

Like this:
Share this:

26
feb.

Vicky Roldan, espulpir la pintura

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2015

vicky roldan _tarragona 2015

La galeria Eduard Virgili és un petit espai del carrer carrer Armanyà de Tarragona, amb antiguitats, obra gràfica i on també fan emmarcats de qualitat.

En aquest espai exposa aquest dies Vicky Roldan (Tarragona, 1958), obres contundents, enèrgiques, amb moviment. Sense concessions ni alegries, amb un cert punt de duresa que en cap cas resulta gratuita.

Like this:
Share this:

23
feb.

The Big Bang Crunch

Escrit per : Altacapa a: Artistes i creadors|Comissariat|Exposicions l'any: 2015

the big bang crunch 0

Ok, encara queda temps!

La inauguració està prevista per al 15 d’abril al CRAI de la URV. Estem treballant –el Pau López i jo– a tot gas amb el Jordi Llort explorant el seu arxiu. Ja tenim el títol The Big Bang Crunch i un munt de idees, aviat tindreu més notícies-

the big bang crunch

Like this:
Share this:

22
feb.

Anna Dot | Exercicis d’equilibri per a un niu

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2015

anna dot _valls 0

Anna Dot ens proposa un exercici de reflexió sobre el llenguatge i sobre la vida quotidiana, sobre com les coses van i tornen, i de com les paraules s’ordenen dibuixant elements aleatoris que observats atentament tenen una arquitectura pròpia.

anna dot _valls 1

anna dot _valls

[Exercicis d’equilibri per a un niu | dins el cicle Dèria, comissariat per Marina Vives][Capella de Sant Roc | C. Jaume Huguet, 1
43800 Valls]

[14 Feb – 26 Abr 2015]

Like this:
Share this:

20
feb.

Pedro Peña Gil | Between The lines

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2015

pedro peña gil _ between the lines

Torna la pintura! És el primer que podem dir quan visitem l’exposició què Pedro Peña Gil ha preparat al MAMT —va ser el guanyador del 39è Premi Tapiró de Pintura de la Biennal d’Art 2014 de la Diputació de Tarragona— i torna la pintura  de la mà del gravat i de la fotografia amb una combinació que posa de manifest les possibilitats que el mestissatge de tècniques ens pot oferir.

Les línies delicades i primes que subtilment enrajolen les seves peces actuen com a vel que ens fa qüestionar el que tenim davant. En les peces més actuals, que com el propi artista ens explicava tenen pràcticament la pintura fresca, l’artista aplica traços de color brillant , molt gestuals, que remarquen formes aleatòries a la vegada que es desprenen de la capa de laca que conferia un aspecte excessivament decoratiu a peces anteriors, tot plegat despullant les obres d’artifici fent-les més personals.

[Museu d'Art Modern de Tarragona | Santa Anna, 8 43003 Tarragona |Tel. 977 235 032]

[Del 20 de febrer al 5 d'abril de 2015]

Like this:
Share this:

18
feb.

Inauguració del nou edifici de l’escola d’art de Reus

Escrit per : Altacapa a: Educació l'any: 2015

inauguració escola art reus _18 febrer 2015

L’Escola d’Art i Disseny de Reus es va inaugurar l’any 1978 amb seu al convent de les monges del carrer del Vent, un espai precari que va fer necessari fa una quinzena d’anys el trasllat al Passeig de la Boca de la Mina, tornant de nou carrer del Vent en un edifici modern i ben dotat que avui s’ha inaugurat oficialment. L’edifici actual té totes les comoditats i avantatges d’un espai nou dissenyat i construït específicament com a centre educatiu, ben situat i amb vocació de convertir-se en un pol d’atracció artística i cultural que revitalitzi la zona on està situat.

Like this:
Share this:

16
feb.

Bonart febrer-març-abril 2015

Escrit per : Altacapa a: Revistes l'any: 2015

bonart febrer-març-abril 2015

Ja està al quiosc el darrer número de Bonart, quinze anys al carrer! A partir d’aquest mes la seva edició en paper passarà de ser bimestral a trimestral i apareixerà els dies 1 de febrer, 1 de maig, 1 d’agost i 1 de novembre, mentre es potencia l’edició digital. La commemoració del 15è aniversari de Bonart, que va començar el 5 de setembre passat amb un acte sota la cúpula del Teatre Museu Dalí de Figueres, inclourà també en els mesos vinents la publicació de tres llibres i l’organització d’una exposició itinerant. El llibre més immediat serà La bíblia de Bonart, amb el primer article publicat a la revista de cadascun dels 394 col·laboradors que ha tingut durant aquests 15 anys. Aquest llibre es presentarà a principis d’abril a l’Auditori de Girona, i al maig, a Barcelona.

Like this:
Share this:

13
feb.

Josep Queralt al museu de Valls

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2015

josep queralt 1

Josep Queralt i Grau (Valls 1910 – Barcelona 1993) com qui diu va inventar el dissenyar gràfic, ho va fer quan les principals eines dels dissenyadors eren el llapis i el paper. Un autèntic descobriment.

josep queralt 2

[«Josep Queralt. Cartellista. Dibuixant per a les arts gràfiques. Publicista»][Museu de Valls][del 20 de desembre de 2014 a l’1 de març de 2015]

Like this:
Share this:

Arxius

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]