14
gen.

Escornalbou

Escrit per : Altacapa a: Turisme de proximitat l'any: 2018

Escornalbou. Turisme de proximitat.

Like this:
Share this:

10
gen.

L’aroma d’arç | Marià Manent

Escrit per : Altacapa a: Llibres l'any: 2018

Llegeixo aquests dies L’aroma d’arç. Dietari dispers 1919-1981 (ed. Laertes, 1982), de Marià Manent, escrit entre Barcelona i l’Aleixar. El llibre impacta per la precisió del llenguatge, les imatge que utilitza i les descripció de plantes, arbres, muntanyes. Personalment vaig trobar més interessant el dietari que va escriure durant la guerra civil (El vel de maia ), amb l’impacte que li produïen els esdeveniments bèl·lics, polítics i socials que planaven per Europa, Espanya i Catalunya. El volum disposa d’un índex onomàstic que és una pura meravella: ens permet comprovar les lectures i referències de l’autor. Poesia simbolista anglesa i francesa, els escriptors noucentistes. Ni Kafka, ni William Faulkner, ni Borges, ni Cortazar.

Like this:
Share this:

09
gen.

Jaume Mercadé | MAMT

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Exposicions l'any: 2018

Bona oportunitat per revisar l’obra del vallenc Jaume Mercadé i Queralt (Valls 1889 – Barcelona 1967) pintor i destacat orfebre. Peces poc conegudes, com l’enigmàtica bevedora que va pintar l’any 1937.

[Jaume Mercadé, a la recerca d’un art total][Museu d’Art Modern de Tarragona | C/ Sta Anna, 8| Tarragona][Del 16 de novembre de 2017 al 14 de gener de 2018]

Like this:
Share this:

07
gen.

Nit

Escrit per : Altacapa a: Pobles i ciutats l'any: 2018

La nit també té encant.

Like this:
Share this:

03
gen.

Matinar

Escrit per : Altacapa a: Pobles i ciutats l'any: 2018

Matinar té coses bones.

Like this:
Share this:

01
gen.

València (4) | Sig. Luigi

Escrit per : Altacapa a: Graffitis l'any: 2018

Darrera nit —i primera de l’any— pels carrers de València, fent fotografies de graffitis, passejant a 19 graus. Xerrant amb la gent. En bona companyia. Quasi per casualitat em faig amb aquest Pessoa [esprai acrílic sobre paper, 27 x 21 cm, al dors signat i numerat #7, 2017] de Signore Luigi (Sig. Luigi), stenciler italià que treballa a València. Molt content.

Aquí va una petita mostra del que vaig veure:

Like this:
Share this:

30
des.

València (3) | IVAM

Escrit per : Altacapa a: Exposicions|Galeries d'art/museus|Llibres l'any: 2017

L’Institut València d’Art Modern (IVAM) és un dels referents de l’art en el nostre país. I la veritat és que no tenim tants. Visita obligada quan estic per València. El primer que faig és fer-me amb Panoràmica, un passeig per l’IVAM, de Carlos Maiques, una guia diferent que feia temps que volia tenir. He visitat tres exposicions, la primera L’eclosió de l’abstracció, un recorregut històric al llarg del s. XX a partir de la Col·lecció de l’IVAM, em quedo amb la frase —que m’he apuntat en la contraportada del llibre del Carlos— d’Adolph Gottlieb de 1956: “Sovint sent la pregunta: Què signifiquen aquestes imatges? Senzillament, aquesta no és la qüestió adequada. Les imatges visuals no comporten obligatòriament un pensament verbal o uns fets visuals. Una pregunta més encertada seria: transmeten aquestes imatges alguna veritat emocional? “.

Després he vist la sorprenent, aclaparadora i interessant En Rebel·lia. Narracions femenines al món àrab, molt refrescant. Finalment la mostra Ignasi Aballí, caso de estudio, m’ha costat més.

[a sota Raeda Saadeh, Qui em tornarà real?, 2003]

[a sota dues peces de Mona Hatoum]

Like this:
Share this:

Bombas Gens Centre d’Art presenta amb Ornament = Delicte ? una selecció del seu fons. Primeres espases de l’art contemporani nacional i internacional —Heimo Zobernig, Akira Sato, Cristina Iglesias, Juan Uslé, Teresa Lanceta, David Reed, Anna-Eva Bergman, Aaron Siskind, Renger-Patzsch, Araki, Ángela de la Cruz, Harry Callahan, Herbert Franke, Imogen Cunningham, Robert Mapplethorpe, Esteban Vicente, Inma Femenía, Nicolás Ortigosa, Hans Peter Feldmann…— , en un espai de primera. Entrada gratuïta, personal amable, catàleg a un preu raonable. També imprescindible l’exposició del treball fotogràfic de Paul Graham (Regne Unit, 1956). Sana enveja!

Like this:
Share this:

29
des.

València (1)

Escrit per : Altacapa a: Pobles i ciutats l'any: 2017


Redescobrint València en bona companyia.Like this:
Share this:

28
des.

Ocupacions nadalenques

Escrit per : Altacapa a: Altacapa l'any: 2017

Like this:
Share this:

Arxius

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]