19
nov.

Federico Moccia | Perdona si te llamo amor

Escrit per : Altacapa a: Llibres l'any: 2017

¿Per què calia escriure més de 600 pàgines? Crec que els llibres gruixuts —que en general m’encanten— estan sobrevalorats.

Like this:
Share this:

17
nov.

Papel 109

Escrit per : Altacapa a: Revistes l'any: 2017

La revista Papel arriba al seu número 109 i després de 2 anys deixarà d’estar als quioscs. Amb una nòmina de destacats fotògrafs (com l’amic Ricardo Cases) i bons articles, s’allunyava del típic dominical que parla de vestits i rellotges cars, i també del diari que l’acollia —cosa que era molt d’agrair— amb originalitat i sentit d’humor —cosa que també era molt d’agrair—.

Like this:
Share this:

14
nov.

Túnel de rentat

Escrit per : Altacapa a: Cinema/teatre|ràdio-tv l'any: 2017

El túnel de rentat de cotxes és molt Strange Things (Duffer Brothers, Netflix, 2016 primera temporada).

Like this:
Share this:

12
nov.

Collita d’olives | Picamoixons

Escrit per : Altacapa a: Gastronomia|Pobles i ciutats l'any: 2017

Cap de setmana collint olives a Picamoixons. Bon temps, bona gent.

Gran paella que fa saltar les làgrimes.

Like this:
Share this:

09
nov.

Treballs del taller d’art de Valls

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Exposicions l'any: 2017

Exposició de les obres realitzades per l’alumnat del Taller d’Art de la Diputació de Tarragona a Valls —ubicat a l’edifici de l’Institut d’Estudis Vallencs—, al llarg del darrer curs, en les disciplines de pintura, dibuix i ceràmica. La mostra, oberta al públic a la sala Sant Roc de Valls, repassa a través d’un centenar de peces de  les diferents tècniques que s’han portat a terme en els monogràfics del taller d’art.

Alguna obra realment interessant. Es troben a faltar els noms dels autors, els títols o tècniques de realització i potser algun comentari genèric, que es podrien haver inclòs en un full de sala.

Es pot visitar tot el mes de novembre de 2017.

Like this:
Share this:

07
nov.

La Boella, un enclavament històric

Escrit per : Altacapa a: Llibres l'any: 2017

M’arriba el llibre La Boella, un enclavament històric. (Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví, 2017) que han escrit Isabel Companys Farrerons i Francesc Roig Queralt. Una exhaustiva revisió històrica d’aquest indret, amb fotografies i reproducció de documents que es llegeix d’una tirada.

Like this:
Share this:

05
nov.

Artiga 32

Escrit per : Altacapa a: Revistes l'any: 2017

L’ARTIGA 32 sortirà dilluns 6 de novembre, encartada en El Punt Avui. Amb els següents continguts:

PORTADA: Lídia Porcar.
DEBAT: Com pensem l’art en una República catalana?
CREACIÓ: Projecte Parelles Artístiques, amb Àlvar Calvet. 
EXPOSICIONS: 25 anys del premi Telax, Galeria Antoni Pinyol; Núria Rion, darrers treballs; Eufònic 2017, Terres de l’Ebre; Intervencions efímeres a Cel Obert, Tortosa; Biennal d’Art de la Diputació de Tarragona; Sebastião Salgado a CaixaForum Tarragona;
DESTACATS: Antoni Pedrola; Fira SWAB Barcelona; Evelí Adam al Port de Tarragona; Fons Cultural Reddis al Museu de Reus; Unai Reglero, Estació Creactiva Tarragona; Reus Urban Art; Parlem Contemporani? Convent de les Arts d’Alcover; Blanca Haddad, La Grey, Tarragona; Raquel Riba Rossy, Capella Sant Roc, Valls; David Mocha, Galeria Forvm; Aureli Ruiz, Torre Vella de Salou.
MIRADA EXTERIOR: Documenta de Kassel; Skulpture Projecte Münster.
INICIATIVA: L’Artista va a l’escola.

COL·LABORADORS: Patrícia Carles, Cèlia del Diego, Ana DMatos, Màrius Domingo, Javier Hontoria, Alexandra Laudo, Joan M. Minguet Batllori, Assumpta Rosés, Antonio Salcedo, Tahis Salvat i Eloïsa Valero.

Properament es podrà trobar als PUNTS DE DISTRIBUCIÓ:
Tarragona: Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, Antiga Audiència, Tinglado 1 del Port de Tarragona, Escola d’Art i Disseny, CRAI del Campus Catalunya de la URV, Serveis Territorials de Cultura Generalitat – Reus: Galeria Anquin’s, Galeria Antoni Pinyol, Centre de Lectura, Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Reus – Amposta: Lo Pati. Centre d’Art Terres de l’Ebre. Tortosa: Escola d’Art i Disseny de Tortosa – Lleida: Centre d’Art La Panera – Valls: Museu de Valls – El Vendrell: Galeria Camila Pérez – Cambrils: Centre Cultural Municipal – Barcelona: Arts Santa Mònica.
Podreu descarregar-vos la versió digital a www.artiga.cat

Like this:
Share this:

05
nov.

El mar, la platja

Escrit per : Altacapa a: Pobles i ciutats l'any: 2017

Que bonica està la platja a la tardor.

 

Like this:
Share this:

04
nov.

Antoni Pedrola | MAMT

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Exposicions l'any: 2017

 

Antoni Pedrola (Vistabella, la Secuita, 1928) ha format, com a Catedràtic de la Facultat de Belles Arts de Barcelona, a tota una generació d’artistes i creadors. Menys conegut com artista, la seva obra és de traç enèrgic amb formes esquemàtiques que es basen en la força i el color.

[Antoni Pedrola. Art, experimentació i mestratge][Museu d’Art Modern de Tarragona | C/ Sta Anna, 8| Tarragona][Del 14 de setembre al 5 de novembre de 2017]

Like this:
Share this:

03
nov.

Biennal d’art de Valls 2017

Escrit per : Altacapa a: Artistes i creadors|Exposicions l'any: 2017

Artistes seleccionats: Marc Anglès (Sant Andreu de la Barca 1993), Joan-Marc Batlle (Barcelona, 1971), Joan Bennassar (Palma de Mallorca, 1991), Sergi Clavé (Barcelona, 1974), Ainara Elgoibar (Mungia, 1975, actualment resident a Barcelona), Matteo Guidi (Cesena, Itàlia, 1978) i Giuliana Racco (Toronto, 1976, actualment resident a Barcelona), Marla Jacarilla (Alcoi, 1980), Lola Lasurt (Barcelona, 1983), Laura Llaneli (Granada, 1986, actualment resident a Barcelona) Oriol Nogués (Reus, 1984), Levi Orta (La Habana, 1984, actualment resident a Vidreres), Ariadna Parreu (Reus 1982), Germán Portal (Montevideo, 1979, actualment residents a Barcelona), Pablo del Pozo (Badajoz, 1994, actualment resident a Barcelona), Ignasi Prat (Palautordera, 1981), Diana Rangel (Caracas,1987, actualment residents a Barcelona) i Jaume Vidal (Amposta, 1977).

Obres premiades: El video muntatge Gold 20 d’Ainara Elgoibar; les fotografies d’El món dels vencedors, d’Ignasi Prat; i un treball d’il·lustracions inspirada en el còmic sudafricà de Lola Lasurt; han estat les obres escollides pel jurat. Les tres passaran a formar part de la col·lecció d’art contemporani del Museu de Valls.

Like this:
Share this:

Arxius

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]