03
jul.

Comença l’estiu !

Escrit per : Altacapa a: Llibres l'any: 2015

visitant la llibreria del barri

Una de les millors coses de l’estiu (i clar,  les vacances, si en podeu tenir), és que tens temps per avorrir-te —quin gran plaer!!— i temps per llegir amb tota tranquil·litat el que et vingui de gust. Fonamental una visita a la llibreria del barri per triar un parell de llibres que tenir a mà en tot moment.

Like this:
Share this:

30
juny

Orígen | verkami

Escrit per : Altacapa a: Fotografia|Projectes l'any: 2015

tumblr_npqnkgJmcZ1txactso1_250

origen

M’acabo d’agregar al Verkami per la publicació d’ORIGEN, de Martí Gasull, Salvi Danés i Yurian Quintanas, llibre de Socarrel Edicions. “Origen es presenta com un projecte fotogràfic que pretén mostrar una experiència personal viscuda en plena llibertat metodològica i creativa”.

[aquí teniu l'enllaç][animeu-vos, queden 33 dies!!]

Like this:
Share this:

alba rodriguez nuñez _ el serrallo_ juny 2015

A vegades vas amb el cotxe, el trànsit es complica i trobes retencions. No es que sigui una cosa molt habitual a Tarragona, però es produeix de tant en tant. A vegades et trobes aturat uns minuts al pont que travesses quan surts del Serrallo. Una bona oportunitat per veure el treball que Alba Rodríguez ha fet allí.

Like this:
Share this:

26
juny

Didac Francisco Yago|Idíl·lic

Escrit per : Altacapa a: Dibuix / Còmic|Disseny l'any: 2015

didac francisco yago _ botiga idil·lic _ tarragona juny 2015

El Didac Francisco Yago és il·lustrador. L’he conegut avui com qui diu per casualitat i m’ha encantat el seu treball. Es poden fer moltes coses amb imaginació i tinta. El trobareu l’ l’Idíl·lic (aquí en facebook), al carrer Santa Anna 2 de Tarragona: val la pena passar-s’hi una estona.

Like this:
Share this:

IMG_2480

Darrers dies per poder veure les obres d’Ignasi Ferré i Cabré. Un escultor poc conegut, amb un treball minuciós que capta el caràcter del personatge, el gest, el seu estat d’ànim.

IMG_2483[1]

[Sala Sant Roc | Valls][fins el 25 de juny de 2015]

Like this:
Share this:

19
juny

Jordi Abelló | Machines

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2015

Machine _ jordi abello _ cerdanyola _ estiu 2015

El darrer treball del Jordi Abelló es pot veure a Cerdanyola del Vallès, fins a finals d’agost, encara hi ha temps!

Jordi Abelló presenta la sèrie Machines que retrata l’amenaça de les màquines per als humans. [...] La nova exposició, que inclou dibuixos, pintures, vídeos i un llibre autoeditat, es podrà visitar al Museu d’Art de Cerdanyola entre el 12 de juny i el 31 d’agost.[...] A la mostra es podrà veure el cicle Machines al complert. També el llibre d’artista autoeditat amb una selecció dels 2.500 dibuixos i pintures. El llibre es podrà encarregar i s’editarà sota demanda o bé es podrà  descarregar de forma gratuïta a la web de l’artista.”

Like this:
Share this:

18
juny

Transmissions |Tinglado 2

Escrit per : Altacapa a: Activitat gratuïta!|Exposicions l'any: 2015

transmssions pau lopez _tinglado 2_ teler de llum _kunstainer_ 2015 4 transmssions pau lopez _tinglado 2_ teler de llum _kunstainer_ 2015 1

transmssions pau lopez _tinglado 2_ teler de llum _kunstainer_ 2015 2

Els treballs realitzats per vuit artistes del Camp de Tarragona –Esperança Cobo i Lluc Queralt, Pau López, Alba Rodríguez Núñez, Sergi Quiñonero, Raquel Friera, Ro Caminal, Jordi Llort i Figuerola, Unai Reglero– en diferents projectes de mediació en col·laboració amb diverses comunitats, i que hem anat seguint al llarg dels darrers dos anys, es poden veure ara de forma conjunta en una expo al Tinglado 2 del port de Tarragona (fins el 23 d’agost), bona feina, molt bé el fanzine que complementa la mostra. Això si: requereix una visita tranquil·la i reposada.

transmssions pau lopez _tinglado 2_ teler de llum _kunstainer_ 2015 0

[El teler de llum][Kunstainer]

Like this:
Share this:

15
juny

Enric Farrés Duran | la memòria

Escrit per : Altacapa a: Exposicions l'any: 2015

enric farres duran _ capella sant roc _ 2015 1

 

enric farres duran _ capella sant roc _ 2015 2

A la Capella Sant Roc de Valls podeu visitar Le gustaba cenar un exquisito sándwich de jamón con zumo de piña y vodka frío una instal·lació d’Enric Farrés Duran que explora la memòria. Les petjades, el que deixem darrere nostre, el que trobes quan arribes a una casa de lloguer per primera vegada i descobreixes en un calaix algunes coses sense massa valor –sense valor en absolut– que l’anterior llogater ha deixat allí. Una acumulació d’objectes sense sentit aparent, i que identifica a una persona com ho podria fer el seu ADN, una marca única. La veritat és que no coneixia el treball d’Enric Farrés, caldrà seguir-li la pista.

Like this:
Share this:

12
juny

Joan Guinjoan | La Llum

Escrit per : Altacapa a: Música l'any: 2015

joan guinjoan

 

Quan el compositor Joan Guinjoan vivia de petit a Riudoms (on va néixer l’any 1931) estava fascinat per les estrelles. Ara té un encàrrec per fer una simfonia per l’any internacional de la llum, que es commemora aquest 2015, amb el repte de reflectir el so de l’univers, el so dels estels. Reptes nous i capacitat d’investigar cada dia coses noves. Si voleu escriure coses noves no escriviu sempre el mateix”, recorda Guinjoan que va dir Einstein. Amb ment esmolada i la capacitat de lligar temes, anècdotes, lectures i viatges, ha estat un plaer immens poder xerrar avui amb el senyor Guinjoan en el lliurament d’orles i guardons de l’institut que porta el seu nom a Riudoms.

Like this:
Share this:

arbres !! tarragona

Ja sabeu que Altacapa el gestionem a quatre mans la Maria i jo mateix, per això quan Rosa Comes i Laia Marin ens van proposar triar tres llocs de la ciutat i parlar-ne al bloc li vaig preguntar a Maria que podríem triar. Ella ho va tenir molt clar:
“M’agrada una ciutat on poder passejar i recuperar el carrers per als nens. No m’agraden les places en què no es pot jugar a pilota ni córrer, als nens ens encanta tirar-nos aigua de les fonts, fer forats al terra, dibuixar amb guix a les voreres, ballar, jugar a un, dos, tres, pica paret o jugar al mocador…  Però sobretot ens encanta enfilar-nos als arbres!”
La tria va ser fàcil i difícil: hi ha un munt d’arbres que ens agraden.
Els llocs que hem seleccionat són el parc de l’arrabassada, els arbres del passeig de les palmeres i el parc que hi ha al costat de la casa de la festa,
en tots ells hi ha arbres on passar-ho molt bé.
[Gràcies als de T/Blog per triar Altacapa com a bloc de la setmanaBlog of the week!]

Like this:
Share this:

Arxius


  • francesc llunart francisco: Vaig visitar la exposició, al exposarse temas aliens al art que m'envolta, hem va agradar les obras presentades, per la seva técnica i materiales em
  • Nightwing80: El plaer va ser meu! :-)
  • Altacapa: Ei! Gràcies a tu que com qui diu em vas inocular el cuquet de la ceràmica fa 10 anys... i no ha parat de créixer!

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]