Recordant Poetes

gelo_tarragona 2013

Antoni Torrell i Quim Martin van obrir el cafè bar poetes als anys 70 i amb l’empenta del poeta Jaume Vidal i Alcover i l’escriptora Maria Aurèlia Capmany ven aviat es va ser un punt de gran dinamisme cultural en la Tarragona d’aquells anys, on l’art i la cultura contemporània eren coses exòtiques: ningú esperava que es pogués crear i produir cultura més enllà de les “grans” ciutats. Va ser lloc de trobada de “La gent del Llamp”, que agrupava als futurs escriptors Magí Sunyer, Joan Cavaller, Lluís Savall, Odile Arqué, Lluís Figuerola, Josep Bargalló, Montse Palau…

Va tancar les seves portes l’any 2003 i ara es recupera la seva memòria amb una exposició al Port de Tarragona (tinglado 1, fins al 19 de gener, darrers dies per donar una ullada!), una visita imprescindible per recordar artistes que van deixar obres molt interessants i que són en general difícils de veure.

“Recuperar les obres d’art així com homenatjar el conegut Cafè Poetes. Amb aquests dos objectius l’Ajuntament de Tarragona ha volgut recollir totes les obres d’art d’aquest emblemàtic cafè tarragoní, cedides a la ciutat. El passat 21 de març de 2012, es va signar el conveni per a la cessió de la col·lecció de quadres i escultures de l’antic Cafè Poetes, propietat d’Antoni Torrell Camps i de Joaquin Martín Garcia, mitjançant el qual van lliurar aquests objectes a l’Ajuntament per tal que s’integressin com a fons del Museu d’Història. Ara, tota aquesta col·lecció es podrà veure al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona, que acollirà, del 19 de desembre al 19 de gener de 2014, l’exposició Recordant Poetes, una mostra amb 45 obres d’art de les 188 amb què compta el fons de Poetes, organitzada pel Museu d’Història en col·laboració amb l’Autoritat Portuària i la Biblioteca Hemeroteca Municipal.

La mostra també compta amb la participació de personal de la Conselleria de Cultura i d’Antonio Salcedo, professor d’Història de l’Art de la URV, que ha dirigit la selecció i el muntatge de l’exposició.” [procedència del text]

[l’obra és Rolling Stones, de Gelo]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *