Llibre catàleg de l’exposició «Joan Prim i Prats (Reus, 1814 – Madrid, 1870)»

llibre catàleg joan prim i prats _ museu de reus _ novembre 2014

M’arriba a les mans [per cortesia de Dolors Sardà, regidora d’ensenyament i política lingüística de l’ajuntament de Reus] els llibre-catàleg de l’exposició Joan Prim i Prats (Reus, 1814 – Madrid, 1870) que s’ha editat com a complement de l’exposició –que es pot visitar fins al 25 de gener de 2015 al Museu de Reus– en què repassa la trajectòria personal i militar del general reusenc, en el marc dels actes de commemoració del bicentenari del seu naixement. Per cert, una exposició molt recomanable.

El llibre recull les sis ponències que van redactar els historiadors Ramon Arnabat (“Joan Prim: Revolució liberal i guerra Carlina”), Marc Ferran (“Joan Prim en el context reusenc, 1814-1870”), Josep Fontana (“Prim, el 1843”), Jaume Massó (“Els ‘records del general Prim’, al Museu de Reus”), Borja de Riquer (“El culte a Prim: entre manipulacions i equívocs”) i Lluís Ferran Toledano (“Prim, les xarxes insurreccionals i els militars liberals en temps de guerres civils”) per a les Jornades d’Història Joan Prim i Prats, personalitat política i militar, que es van portar a terme al Centre de Lectura de Reus els dies 13, 14 i 15 de març de 2014, així com un text clàssic d’Enric Aguadé i Parés (“El Excmo. Señor Don Juan Prim y Prats”) i dues noves aportacions signades per Emilio de Diego (“Prim, el soldado de África”) i per María José Rubio (“Juan Prim y Prats. Visión personal de un hombre de Estado”).

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *