Cabell d’àngel

cabell angel_1 cabell angel_2

Aprofitant que el dia estava plujós ens hem posat a fer confitura de cabell d’àngel. Les carabasses són de l’hort del pare, d’una varietat anomenada “Cucurbita ficifolia” o també coneguda com carabassa cidra, i pesaven quasi tres quilos cadascuna. La recepta és la que feia la meva mare, és molt senzilla. Es talla la carabassa amb un ganivet ben esmolat en uns vuit trossos, com que estaven bastant madures no resultava difícil, però a vegades, com que la closca és molt dura, cal ajudar-se amb un martell.

Després es posa la carabassa a bullir amb aigua, tal i com l’hem tallat, durant una mitja hora.

Es deixa refredar, es treu de la cassola i separem la polpa de l’escorça eliminant totes les llavors.

La polpa la posem en una cassola i afegim sucre, la pela d’una llimona i si voleu canyella. Jo li he afegit canyella, per què tinc un amic, que és un forofo de la canyella i li vull regalar un pot. La quantitat de sucre l’afegim en funció de la quantitat de polpa que tinguem. Es pot ficar fins 1 Kg de sucre per Kg de polpa, nosaltres hem posat 600 grams.

cabell angel_3

cabell angel_4

Afegim un got del líquid amb que hem bullit la carabassa i ho fem bullir tot durant 30 minuts.

cabell angel_5

Cal anar remenat de tant en tant. Veurem que la polpa va adquirint un color daurat.

Quan es refreda es posa en pots de vidre esterilitzats i es bull al bany maria 40 minuts (pots de 1 Kg) o 25 minuts (pots de 500 grams), i ja tenim preparat el cabell d’àngel per la tardor.

pots de cabell d'àngel

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *