Georges Méliès

georges méliès _ la magia del cinema _ tarragona octubre 2015

Georges Méliès va ser un dels pioners del naixement del cinema a finals del segle XIX. Periodista, mag, empresari d’espectacles teatrals, actor, il·lustrador, i director de cinema. Les pel·lícules de Méliès van agafar el camí contrari al que majoritàriament ha seguit el cinema que veiem actualment, que es basa en el “naturalisme”, és a dir, el cinema ens fa creure que el que estem veiem “podria” ser veritat i ens sentim submergits en les pel·lícula com si nosaltres, els espectadors, fóssim els protagonistes. El cinema americà va fer forat amb aquesta premissa. Méliès fugia d’aquest naturalisme per recrear un temps i un espai màgic on la imaginació desbordant ens descobria noves realitats.

[Georges  Méliès. La màgia del cinema][Caixa Fòrum][Carrer Cristòfol Colom, 2, 43001 Tarragona][del 16 de setembre del 2015 al 10 de gener del 2016]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *