22
abr.

Hirst: estadístiques

Escrit per : Altacapa Categoria: Artistes i creadors l'any: 2008

hirst_arcu.jpg

Ara feia molts dies que no parlava de Damien Hirst, però de tant en tant vaig trobant notícies que en fan refència per aquí o per allí. Per començar va sortir fa unes setmanes a la venda el seu gravat In a Spin, from the In a Spin de l’any 2002 amb unes dimensions de 91 x 71 cm, amb un preu de sortida de 10.000 €, i pel que es veu es podria adjudicar en un mínim de 15.000 €, una ganga ja que en el darrer any les seves peces s’han revaloritzat un 1039 per cent.

Una mica d’estadística:
producció de Damien Hirst en el període 1997-2006:
54 % pintura
38 % escultura i instal·lacions
3 % gravat.
5 % ?
Però estem de sort! “en els darrers anys amb l’intenció de democratitzar l’accès de joves amb baixos pressupostos a la propietat de les seves obres ha fet que la seva producció d’obra gràfica original es mogui entre 15 i el 20 per 100 del total de l’obra produïda”. [pescat aquí]

Mentre tant són cada vegada més les veus que afirmen que l’obra de Hirts For the Love of Got (que ja vam comentar aquí i aquí fa alguns mesos) que en principi s’havia venut per 75 milions d’€, doncs res, que finalment es va col·locar per molt menys…
[la imatge és una peça de Hirst que vaig veure en ARCO’07]

Like this:
Share this:

Cap comentari per "Hirst: estadístiques"

Comentaris

Arxius


  • JAUME PALAU: "Work in progress" és el colofò d' or que tanca un llibre magnific: "Casa de citas". Gràcies a tots el que van compartir el meu somni i em van ajud
  • JAUME PALAU: Aquest escrit és el colofó d' or que tanca el magnífic llibre titulat "Casa de citas". Gràcies a tots els que van compartir el meu somni ajudant-m
  • ester: Vaig anar a veure aquesta pel·lícula amb els alumnes de segon de batxillerat artístic. Va ser tot un descobriment.

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]