03
des.

Joseph Kronké | La governanta

Escrit per : Altacapa Categoria: Col·lecció Altacapa|Galeria de retrats l'any: 2015

kronké 1882 oo

No sabem massa de Joseph Kronké. Va viure a finals del s. XIX a Bèlgica on pintava retrats de nens, dones fent feines, i obres molt del gust de l’època com ara La belle Orientale, en algunes guies de cases de subhastes està etiquetat com a “pintor espanyol”. No hi ha obres seves als museus, ni fundacions amb el seu nom. Kronké va retratar a la governanta l’any 1882, el fons pla de color ocre remarca la figura vestida de negre que ens mira entre complaent i expectant. Els braços creuats, a la defensiva. El cabell recollit, una agulla platejada li tanca el coll del vestit. Els grans senyors es retrataven envoltats de les seves possessions, amb una tradició que va iniciar Thomas Gainsborough amb El Senyor i la Senyora Andrews (c. 1750, National Gallery de Londres, Anglaterra). La nostra governanta només té una cosa: el seu caràcter indestructible.

Like this:
Share this:

Cap comentari per "Joseph Kronké | La governanta"

Comentaris

Arxius


  • JAUME PALAU: "Work in progress" és el colofò d' or que tanca un llibre magnific: "Casa de citas". Gràcies a tots el que van compartir el meu somni i em van ajud
  • JAUME PALAU: Aquest escrit és el colofó d' or que tanca el magnífic llibre titulat "Casa de citas". Gràcies a tots els que van compartir el meu somni ajudant-m
  • ester: Vaig anar a veure aquesta pel·lícula amb els alumnes de segon de batxillerat artístic. Va ser tot un descobriment.

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]