Joseph Kronké | La governanta

kronké 1882 oo

No sabem massa de Joseph Kronké. Va viure a finals del s. XIX a Bèlgica on pintava retrats de nens, dones fent feines, i obres molt del gust de l’època com ara La belle Orientale, en algunes guies de cases de subhastes està etiquetat com a “pintor espanyol”. No hi ha obres seves als museus, ni fundacions amb el seu nom. Kronké va retratar a la governanta l’any 1882, el fons pla de color ocre remarca la figura vestida de negre que ens mira entre complaent i expectant. Els braços creuats, a la defensiva. El cabell recollit, una agulla platejada li tanca el coll del vestit. Els grans senyors es retrataven envoltats de les seves possessions, amb una tradició que va iniciar Thomas Gainsborough amb El Senyor i la Senyora Andrews (c. 1750, National Gallery de Londres, Anglaterra). La nostra governanta només té una cosa: el seu caràcter indestructible.

Comparteix:
Altacapa