Japó 8: visitem al senyor Shingo Nishimura

rusc.JPG

Hem anat, tirant dels nostres Japan Rail Pass, fins la prefectura de Tottori (200.000 habitants), a l’oest del país. I d’allí, en un nou tren fins Aoya (uns 8.000), on ens esperava en un cotxe el senyor Shingo Nishimura. Tottori és una prefectura manufacturera, on per exemple ensamblen ordinadors i també es dedica a l’agricultura. Però és molt coneguda perquè allí es fabrica el famós paper artesanal japonès. Podríem dir que Tottori es com La Rioja del paper. El senyor Nishimura, mestre artesà paperer, ens ha ensenyat el seu taller i ens ha fet una demostració de tot el procediment que segueix per obtenir paper. Per la tarda ens ha preparat una ruta turística per la comarca: la platja, els penya-segats sobre el mar del Japó, les dunes.

El paisatge és molt diferent del nostre. Sobre una planura on planten arròs i horta, van apareixen muntanyes molt escarpades atapeïdes de vegetació. Una autèntica selva de coníferes, magnòlies, castanyers i bambú. Quan penso en les nostres muntanyes, tan pelades, entenc que vol dir la paraula desertificació.
rusc.JPG

Comparteix:
Altacapa

1 Comentari

  1. sr M Domingo: algun dia que potser sera mai, tinc intencio d’anar al Japo i vaig recollin tot el puc…em podries indicar com contactar amb el senyor Shingo Nishimura i saber en quin idioma parlaveu (pots viatjar pel Japo amb l’angles?)
    Merces

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *