22
juny

Fi de curs, fi d’etapa

Escrit per : Altacapa Categoria: Educació l'any: 2017

Ahir al vespre comiat dels alumnes de 6è de l’Escola l’Arrabassada (Tarragona). La petita es fa gran.

[…] Semblava que l’arribada a l’institut estava lluny, molt lluny, i ara, sense donar-nos en compte, resulta que està a tocar. Per als nens i nenes serà una cosa nova, però també per als pares i mares ja què pràcticament tots nosaltres ens estrenem en això de tenir un fill o una filla a l’institut. Aquestes paraules van adreçades especialment als nens i nenes que m’esteu escoltant. L’etapa que ara acabeu, l’educació primària, ocuparà sempre un espai molt important en els vostres cors, la infantesa és el lloc al que sempre tornem i els records que teniu us acompanyaran tota la vida. També comenceu una etapa, la secundària, on sereu més autònoms i començareu a exercir la responsabilitat que us han anat inculcant des de l’Escola l’Arrabassada i també des de casa. Haureu de prendre decisions i poc a poc continuareu el pas, que ja vau iniciar fa un temps, d’alumnes a estudiants. Sabeu quina és la diferència? Mireu, si algú ens explica la seva feina i ens diu que al matí s’aixeca i es posa en el seient del darrere d’un cotxe i el porten per la ciutat direu que és un passatger, en canvi si us diu que porta el volant del cotxe direu que es el conductor. A partir d’ara, cada vegada haureu de ser menys passatgers, és a dir, algú que arriba a classe i s’asseu a la cadira i no fa res més que escoltar, i hauríeu de ser més conductors, persones que entenen el que està passant, que s’involucren en el seu aprenentatge, que prenen decisions. Descobrireu que és més còmode i fàcil ser passatger, a vegades els conductors no saben molt bé cap a on tirar ni cap a on anar, i quan un carrer està tallat han d’agafar una ruta més llarga, el bon conductor és amable i respecta les normes, el bon conductor aprèn dels seus errors, millora poc a poc, i finalment arriba al lloc que on s’havia proposat arribar […]

Like this:
Share this:

Cap comentari per "Fi de curs, fi d’etapa"

Comentaris

Arxius


  • JAUME PALAU: "Work in progress" és el colofò d' or que tanca un llibre magnific: "Casa de citas". Gràcies a tots el que van compartir el meu somni i em van ajud
  • JAUME PALAU: Aquest escrit és el colofó d' or que tanca el magnífic llibre titulat "Casa de citas". Gràcies a tots els que van compartir el meu somni ajudant-m
  • ester: Vaig anar a veure aquesta pel·lícula amb els alumnes de segon de batxillerat artístic. Va ser tot un descobriment.

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]