10
gen.

L’aroma d’arç | Marià Manent

Escrit per : Altacapa Categoria: Llibres l'any: 2018

Llegeixo aquests dies L’aroma d’arç. Dietari dispers 1919-1981 (ed. Laertes, 1982), de Marià Manent, escrit entre Barcelona i l’Aleixar. El llibre impacta per la precisió del llenguatge, les imatge que utilitza i les descripció de plantes, arbres, muntanyes. Personalment vaig trobar més interessant el dietari que va escriure durant la guerra civil (El vel de maia ), amb l’impacte que li produïen els esdeveniments bèl·lics, polítics i socials que planaven per Europa, Espanya i Catalunya. El volum disposa d’un índex onomàstic que és una pura meravella: ens permet comprovar les lectures i referències de l’autor. Poesia simbolista anglesa i francesa, els escriptors noucentistes. Ni Kafka, ni William Faulkner, ni Borges, ni Cortazar.

Like this:
Share this:

Cap comentari per "L’aroma d’arç | Marià Manent"

Comentaris

Arxius


  • JAUME PALAU: Un plaer compartir amb tu taula, projectes i inquietuds, nodrir, al mateix temps, cos i esperit. Moltes gràcies, amic!
  • Michael Kirkegaard: Gracias Màrius Domingo per esmentar el meu treball al bloc.
  • Jaume: Hola Màrius, Sóc el Jaume Montané , l'actor que va fer de Tiberi. Ara buscava informació sobre el TARRACO VIVA d'enguany, i ja a punt de ta

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]